Tgrt Haber
14 Eylül 2022 16:17 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 17:54

Suriye ile normalleşmede son durum! Esad'ın 'Suriye'den çekilin' şartına Türkiye'den cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Suriye rejiminin “iki ülkenin yakınlaşması için Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi” şartını değerlendiren Çavuşoğlu, rejimin talebinin “doğru ve gerçekçi” olmadığını belirterek Türkiye’nin çekilmesi halinde bölgeye terör örgütlerinin hakim olacağını, bunun hem Türkiye hem de Suriye rejimi için riskli olduğunu söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Suriye ile normalleşmede son durum! Esad'ın 'Suriye'den çekilin' şartına Türkiye'den cevap
suriye rejimi,türkiye,suriye,esad,mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ankara’da gazetecilerle buluştu. Dış politikaya ilişkin gündemdeki soruları cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye yakınlaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu TGRT Haber Ankara Muhabiri Merve Şahin Poyraz’ın “Beşar Esad, iki ülkenin yakınlaşması için Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye ve Suriye ilişkilerinin bu koşulda gerçekleşeceğini söyledi.  Bu konu ile ilgili bir gelişme var mı?” sorusunu cevapladı.

Rejimin açıklamasının “doğru ve gerçekçi” olmadığını nedenleriyle birlikte açıklayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin çekilmesi halinde Suriye’de iç uzlaşı sağlanmadığı için bölgeye rejimin değil terör örgütlerinin hakim olacağını belirterek şunları söyledi:

“Bugün biz o topraklardan çekilirsek oralara rejim hakim olamaz. Terör örgütleri hakim olur. Bu bizim için de risk, rejim için de risk. Yani Suriye için risk aslında. Ayrıca ciddi bir göç baskısıyla karşı karşıya kalırız”

“SURİYE’DE İÇ UZLAŞI ŞART”

Bu konunun rejim tarafından sürekli gündeme getirildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, Belgrad’da da bu konuyu gündeme getiren rejimin Dışişleri Bakanı’na “Sizin Suriye’de istikrarı sağlayabilmeniz için önce iç uzlaşının olması gerekiyor” dediğini belirterek şunları söyledi:

SURİYE TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK”

“Teröristleri bir kenara bırakın. Anayasa konusunda muhaliflerle uzlaşarak adım atın, ülkeyi seçime götürün. Biz her zaman söylüyoruz, Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Ama şu anda biz olmadığımız zaman bize yönelik çok ciddi tehdit oluşacak ortamlar hayat bulur.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...