Tgrt Haber
18 Kasım 2023 15:10 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 15:25

Ümit Özdağ'dan Özgür Özel'e salvo: Selahattin Demirtaş ile kol kola devam edin

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'i eleştirerek, ''Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na Selahattin Demirtaş ile kol kola yol yürümesini biz de öneriyoruz. Daha iyisine layık değiller." dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Özgür Özel,Ümit Özdağ,,HDP

Yerel seçimlerde Kars ve Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP’de yeni genel başkanı olan Özgür Özel’i eleştirdi.

Özdağ, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 14 Mayıs'taki seçimlerden önce 26 bin olan üye sayılarının 80 bini geçtiğini kaydetti. Partisinin yükselişte olduğunu belirten Özdağ, "Biz bu seçimlere Zafer Partisi olarak 79 il ve ilçelerinde tek başımıza gireceğiz. Sadece Kars ve Iğdır'da aday çıkarmıyoruz. Burada HDP'nin karşısında vatansever bir adayı destekleme kararı aldık. Bu seçimleri ittifaksız gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

''DEMİRTAŞ İLE KOL KOLA YÜRÜMESİNİ BİZ DE ÖNERİYORUZ''

Muhalefeti eleştiren Özdağ, şöyle konuştu:

"CHP'nin yeni genel başkanı daha genel başkan seçilmeden CHP'deki genel başkan değişikliğinin gerekçesi olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Zafer Partisi ile ittifak yapılarak HDP seçmeninin küstürülmesi olarak izah etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na Selahattin Demirtaş ile kol kola yol yürümesini biz de öneriyoruz. Daha iyisine layık değiller."

Ümit Özdağ CHP'yi eleştirdi

Özdağ, İYİ Parti'den istifa eden isimler olduğunu hatırlatarak, "İYİ Parti'li arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır." ifadesini kullandı.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala, Ata İttifakı’nın kurucularından Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla yedi maddelik protokol metnini imzaladıktan sonra “Türkiye’nin 'göçmenistan' olmaması için Kılıçdaroğlu’na oy verin” çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...