Tgrt Haber
20 Şubat 2024 10:05 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 18:11

Canan Karatay şimdi de kafayı sabuna taktı! Yatak odanızda mutlaka deneyin...

Prof. Dr. Canan Karatay, en gözde sabununu paylaştı. Her derde deva olarak geçen sabunu İbn-i Sina bile bin asır önce tavsiye etmiş. Canan Karatay sabundan bir parça yastık yüzünüze koyulmasını tavsiye eder. İşte Karatay'ın önerdiği o sabun...

Canan Karatay şimdi de kafayı sabuna taktı! Yatak odanızda mutlaka deneyin...
canan karatay,sabun,mikrop

Kalp ve İç hastalıkları Prof. Dr. Canan Karatay, keçi sütünden yapan sabunun favori sabunu olduğunu açıkladı. Doğal yaşam dengesi üzerine konuşmalarda bulunan Canan Karatay, yine ters köşe yapan sabun açıklamasında bulundu. Keçi sabunu ile "hem kendinizi hem evinizin temizleyin" dedi. İçeriğinde yüksek oranda onarıcı mineral bulunan keçi sabunu, cilt bariyerini baştan sona yeniler. Karatay, eskilerin sık sık bu sabunu kullanarak cilt yüzeylerinde hastalıkların yaşanmadığını hatta veba gibi salgınlar döneminde özellikle Anadolu kadınları tarafından sık kullanıldığının altını çizdi. 

CANAN KARATAY'IN FAVORİ SABUNU!

Canan Karatay, "Antioksidan bakımından yüksek olan keçi sütü cilt bariyerini yeniler. Akne ve sivilceleri azaltır. Özellikle uyku sırasında göz çapaklarında biriken akar benzeri sorunları gidererek daha sağlıklı olmasını destekler. Keçi sabununu özellikle yeni anneler kullanmalı. Bebeklerin kıyafetleri antioksidan zengini bu sabunla yıkanması lazım. Çünkü ciltleri çok hassas olur" dedi.

Canan Karatay'ın favori sabunu! Kendinizi ve mikropları çitileyin - 1. Resim

Keçi sabunu egzama ve dermatit hastalıkların tedavisinde kullanılan doğal bir sabundur. İbn-i Sina'da şifa kitabında keçi sabunuyla beyaz kıyafetlerin yıkanmasını tavsiye etmiştir. Ayrıca kimyasal ürünlerin neden olduğu akciğer solunum sorunundan alerjik reaksiyonlara kadar olan olumsuzlukları keçi sütü sabunu sayesinde yaşanma ihtimali sıfırlanır. 

Canan Karatay'ın favori sabunu! Kendinizi ve mikropları çitileyin - 2. Resim

YATTIĞINIZ YASTIĞA BİR PARÇA KOYARSANIZ

Keçi sütü sabunu cilt bariyerini yeniler. İltihaplanmış yaraları hızla temizler. Yara ameliyat izlerinin kararmasını engeller. Çamaşırların dokularını daha yumuşak tutar. Cam, duvar ve yer temizliğinde kullanıldığında evdeki mikrop toz oranını azaltır.

Canan Karatay'ın favori sabunu! Kendinizi ve mikropları çitileyin - 3. Resim

Ev içindeki havayı temizler. Keçi sütü hazırlandığında içeriğinde sodyum hidroksit ve esans yağlar mevcut olduğundan elleri hemen kuruyan ve çatlayan kişilere tavsiye edilir. Bir parça keçi sütü sabununu yastığınızın içine koyduğunuzda sinirleri uyarır. Solunumu rahatlatarak akşamları daha iyi uyumanızı sağlar. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...