Tgrt Haber
28 Ocak 2024 17:24 - Güncelleme : 28 Ocak 2024 17:25

Dünyaca ünlü yıldıza kumpas... Yapay zekayla müstehcen görüntüleri oluşturuldu, Beyaz Saray harekete geçti

Dünyaca ünlü şarjıcı Taylor Swift, yapay zekanın kurbanı oldu. Deepfake teknolojisi ile oluşturulan müstehcen görüntüler için Beyaz Saray da harekete geçti.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Dünyaca ünlü yıldıza kumpas... Yapay zekayla müstehcen görüntüleri oluşturuldu, Beyaz Saray harekete geçti
deepfake,yapay zeka,taylor swift

Son dönemde artan DeepFake vakalarına bir yenisi daha eklendi. Yapay zekayla oluşturulan sahte görüntüler tehlike saçarken, bunun son kurbanı dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift oldu.

Sosyal medyada şarkıcı Taylor Swift'in yapay zeka kullanılarak oluşturulan sahte müstehcen görüntüleri yayılmaya başladı. Söz konusu kimin tarafından paylaşıldığı ya da oluşturulduğu belli olmasa da "Taylor Swift AI" etiketiyle kısa sürede viral oldu. DeepFake teknolojisi ile oluşturulan görüntülere karşılık Beyaz Saray da harekete geçti.

TAYLOR SWİFT'İN SAHTE MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Taylor Swift'in yapay zeka ile üretilen sahte müstehcen görüntülerine ilişkin, "Taylor Swift'in sahte görüntülerinin sosyal medyada yayılması kabul edilemez. Bu tür durumların kadın ve kızlara daha fazla zarar verdiğini biliyoruz. Biden yönetimi, sahte yapay zeka görüntülerinin riskini azaltmak için yasal adımlar atmaya hazırdır.

Dünyaca ünlü yıldıza kumpas... Yapay zekayla müstehcen görüntüleri oluşturuldu, Beyaz Saray harekete geçti

Gerçek çözümler bulmaya yönelik çalışmalar devam edecektir. Bu noktada sosyal medya şirketleri içerik yönetimi konusunda kendi bağımsız kararlarını verirken, yanlış bilgilerin ve gerçek kişilerin rızası olmayan, mahrem görüntülerinin yayılmasını önlemek için kendi kurallarını uygulama konusunda önemli bir rol oynayacaklarına inanıyoruz” dedi.

Pierre ayrıca, ABD yönetiminin yapay zeka ve internet ortamındaki bir dizi sorunla ilgili çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Bu çalışmaların arasında, çevrimiçi taciz ve istismara karşı bir çalışma grubu kurma, internet ortamında cinsel istismara maruz kalanlar için ilk ulusal 7/24 destek hattını oluşturma gibi önlemler bulunduğunu söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...