Tgrt Haber
29 Eylül 2018 16:59 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 14:13

Sosyal medya hesaplarınızı yükseltmenin en etkili yolları

Sosyal medya varlığınızın artırılması ve hesaplarınızın daha etkili hale getirilmesinde profesyonel destek sağlayan instatakipci ekibinin önerilerini sizler için bir araya getirdik.

Sosyal medya hesaplarınızı yükseltmenin en etkili yolları
sosyal medya,

Sosyal medya hesaplarınızın gücü, kitleleri doğrudan etkileyebileceğiniz tanıtım ve pazarlama aracı olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Toplumda kitleleri etkileme gücüne sahip kanaat önderlerini, dijital dünyada sosyal medya fenomenleri temsil ediyor. Tüketiciden tüketiciye pazarlama, sözlü pazarlama olarak bildiğimiz klasik pazarlama yöntemi, diğer bir deyişle tavsiye üzerine satış, tüm reklam çalışmalarına oranla iki kat değer üretmekte. Sosyal medyanın, insanların tüketim için tavsiye aldığı en büyük platform oluşu, fenomen hesapları, bir anlamda tavsiye eden ve tavsiyesine güvenilen hesaplar haline getirdi. Bu yönüyle Facebook, Instagram, Twitter gibi platformlardaki yeriniz, klasik reklam çalışmalarından hem maliyet hem de dönüşüm bakımından daha iyi sonuçlar veriyor. 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Facebook ve Instagram gibi platformlarda yer alma amacınız, hedef kitlenizin belirlenmesinde en önemli kıstas. Tanıtımını ya da pazarlamasını yapmayı düşündüğünüz ürün ve hizmetlere kimler ulaşmalı? Ulaşacak kitlelerin yaş, cinsiyet, konum gibi özelliklerini de dikkate alarak yapılacak bir kampanya çalışması daha iyi sonuçlar vermez mi? Kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama çalışmaları, yalnızca sosyal medya platformları aracılığıyla mümkün olabiliyor.Hedeflediğiniz dönüşümü sağlamayacak milyonlara hitap etmek yerine, istendik dönüşüm oranlarını yakalayacağınız binleri hedeflemek akıllıca bir çalışma olacaktır.

Paylaşımlarınız İlgi Çekici Olsun

Grafikler, resimler ve videolar, metin tabanlı paylaşımlardan çok daha fazla değer üretir. Kimi zaman bin kelimeyi yalnızca bir görsel ifade edebilir. Nitelikli, akılda kalıcı ve ilgi çekici paylaşımlar, sosyal medya hesaplarınızın yükselmesinde önemli bir etken. Her bir içeriğin amacı, beğenilmesi ve çok daha fazla kişiyle paylaşılmasını sağlamak olmalı. Bu nedenle paylaşılmaya değecek, kaliteli ve orijinal içerikler oluşturmalısınız.

Sosyal Medya Optimizasyonu

Hesabınızın görünürlüğünün artırılmasında, profilinizin, paylaşımlarınızın, platformların işleyişine uygun olarak kurgulanması, diğer bir deyişle optimize edilmesi gerekiyor. Sosyal medya varlığınızı optimize etmek için: • Profil bilgilerinizin eksiksiz olarak girilmesi • Profilinize alakalı anahtar kelimeler eklemek • Sektörünüzle alakalı içerikler paylaşmak ve bu paylaşımlarda anahtar kelimeler, hashtagler kullanmak • Sektörün duayenleri ile bağlantıda olmak (başkalarını takip etmekten çekinmeyin) gerekiyor.

Bilinir Olmalısınız

Çok daha fazla kişiyi etkileyebilmek için çok sayıda takipçiniz olmalı. Paylaşımlarınızın hedef kitlenize ulaşması, takipçi sayınızla doğru orantılıdır. Bu alanda altı yıllık deneyime sahip instatakipci, profesyonel desteğe ihtiyaç duyanlar için en doğru çözüm.

Etkileşimde Olmak Hesaplarınızın Hızla Yükselmesini Sağlar

Hemen her platformdan takipçilerinizle iletişim içinde olmanız, yüksek etkileşim ve hızla yükselen hesaplar demek. Bilinirliğiniz ve güvenirliğiniz, yöneltilen sorulara vereceğiniz cevaplarla hızla artacaktır. Takipçilerinizle olan etkileşiminizin, sosyal medya hesaplarınızın görünürlüğünü de olumlu yönde etkileyeceğini unutmamalısınız.

Sosyal Medyada Aktif Olun

Güncel olmayan paylaşımlar, size ya da markanıza yalnızca basit bir görünüm kazandırır. Facebook ya da Instagram’da var olmanız, bulunabilir olmanız anlamına gelmez. Düzenli paylaşımlarla öne çıkmanız, aktif olmanız gerekiyor. Aktif sayfalar, durağan sayfalardan çok daha fazla izlenme ve görüntülenme alıyor.

Sosyal medyada hesaplarınızın aktif olması için:

  • Takipçilerinizi sıkacak sıklıkta paylaşımlardan kaçının. Düzenli ama dozunda paylaşım, hesaplarınızı yükseltmenizde fayda sağlayacaktır.
  • Sosyal ağlarınızı, takipçilerinize göre öncelik sıralamasına koyun. Böylece hedefinize uygun alana yoğunlaşmanız kolaylaşacaktır.
  • Hakkınızda yapılan yorumlara, size yöneltilen sorulara en kısa sürede ve mutlaka cevap yazın. Fikirlerine değer verilen takipçiler, dönüşüm hedefinize katkı sağlar.

Sosyal Medya Etkinliğinizi İzleyin

Sosyal medya etkinliklerinizin izlenmesi, en yüksek performansa sahip içeriklerinizi tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Bu amaçla geliştirilmiş çok sayıda uygulama var. Bunları kullanarak, sosyal medya deneyiminizi ve paylaşımlarınızın etkisini izleyebilir, yüksek performanslı içeriklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. İzleme ve değerlendirilmesi yapılmayan çalışmalar, deniz ortasında pusulasız yön bulmaya benzer.

Sosyal Medyada Yükselen Hesaplara Sahip Olmak İçin Profesyonel Destek Alın

Fenomen hesaplara sahip olmak, tesadüflerle ortaya çıkan bir başarı değil. Profesyonel destek olmadan milyonlarca hesap arasından yükselmek, milyonda bir ihtimal olarak görülmeli. instatakipci.com, sosyal medya hesaplarınızın yükselmesinde profesyonel desteği en güvenilir yollarla sunuyor. Alanın uzmanları tarafından yapılacak analizler sonunda projelendirilen hesaplar, hızlı ve güvenilir çalışmalarla fenomen hesaplar haline getiriliyor.

Kaynak : www.instatakipci.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...