Tgrt Haber
17 Kasım 2021 09:36

17 Kasım euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar fiyatında son durum!

Dolar rekor serisine devam ederken piyasaların ve vatandaşların gözü yarın yapılacak Merkez Bankası toplantısına çevrildi. Haftaya yükselişle başlayan ve yükselişini sürdüren dolar PPK faiz kararı ardından tekrar şekillenecek. Peki dolar kaç TL? 17 Kasım euro ne kadar? Merkez Banaksı faiz kararı öncesi dolar fiyatında durum

17 Kasım euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar fiyatında son durum!
dolar,,euro,,merkez bankası,,TCMB,

Dolar geçtiğimiz haftanın son işlem gününde psikolojik sınırı olan 10 TL’yi aşarak tarihi zirvesini yeniledi. İbresi yukarı yönlü tutmaya devam eden dolar gözünü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısına dikti. MB eylül ayı faiz indirimi kararından bu yana yükselişini sürdüren dolar dün piyasalar kapalıyken 10,50 TL seviyelerine geldi. MB ekim ayında da 200 baz puan indirim uygulamış ve politika faizini yüzden 18’den yüzde 16’ya çekmişti. İşte MB faiz kararı öncesi dolar fiyatı. 

17 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

Dolar fiyatı haftaya yükselişle başlarken her gün tarihi zirvesini yeniliyor. Eylül ayının ilk haftasından bugüne kadar yükselişine devam eden dolar son 7 işlem gününde rekor serisi yaptı. Dolar dün gece saatlerinde 10,50 TL seviyelerine yükseldi. Vatandaşlar dolar rekor kırarken MB faiz kararına odaklandı. Merkez Bankası PPK toplantısı 18 Kasım saat 14.00’te gerçekleşecek. Faiz kararı ardından dolar tekrar şekillenecek. Peki dolar kaç TL? 

17 Kasım sabah saatlerinde dolar 10.43 TL civarından işlem görüyor. 

EURO KAÇ TL? 

Euro fiyatı dolar yükselişine bağlı olarak rekor kırmaya devam ediyor. 17 Kasım euro 11,56 TL seviyesinden işlem görüyor.

ANKETLERDE YIL SONU DOLAR TAHMİNİ NE KADAR?

Merkez Bankası reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan katılımcılarla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi ile yıl sonu dolar tahmini değişti. Ankete göre yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 17.63'ten yüzde 19.31'e çıktı. Gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi yüzde 13,91'den yüzde 15,61'e yükseldi.

Buna göre yıl sonu dolar tahmini 9,21 TL’den 9,97 TL’ye yükselmiş oldu. 

17 Kasım euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar fiyatında son durum!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Dolar yurt içi ve yurt dışından gelen veriler ışığında şekillenirken Türkiye’de bugün önemli bir gündem maddesi bulunmuyor. Dolar yükselişine bağlı olarak vatandaşların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Dolar fiyatı rekor serisine devam ederken diğer yandan PPK Beklenti Anketi yayınlandı. Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler faiz kararı hakkında tahminlerini açıkladı. Dolar rekoru devam ederken yarın açıklanacak MB faiz kararı piyasa üzerinde büyük etki oluşturacak. Ekonomistlerin MB politika faizi hakkındaki tahminleri ise şu şekilde:

  • 1 ekonomist 25 baz puan,
  • 5 ekonomist 50 baz puan,
  • 13 ekonomist 100 baz puan
  • 2 ekonomist de 150 baz puan.

Ekim ayındaki PPK toplantısında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16 seviyesine çekilmişti. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre 200 baz puan azalarak yüzde 15 oldu. Dolar fiyatı MB faiz kararı ardından şekillenecek.

LÜTFİ ELVAN'DAN DOLAR YORUMU 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı konuşmada enflasyon rakamlarının istenilen seviyede olmadığını söyledi. Elvan, "Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla ölçüde sürdürdüğümüz ölçüde döviz kuru istikrara kavuşacak ülke risk primimiz düşecektir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...