Tgrt Haber
25 Ekim 2021 15:56

29 Ekim hava durumu nasıl olacak? 29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz mi?

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?" sorularının cevabı şimdiden merak ediliyor! Trafiğe kapanacak yollar nedeniyle, rota yeniden oluşturuluyor! Gözler, yapılacak açıklamaya çevrilirken, 29 Ekim hava ve yol durumu haber detaylarında sizlerle...

29 Ekim hava durumu nasıl olacak? 29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz mi?
29 ekim,resmi tatil,29 ekim hava durumu,bayram,tatil,hava durumu,cumhuriyet bayramı

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil ilan edilirken; kendisine ve sevdiklerine zaman ayırmak isteyenler hava durumunu sorgulamaya başladı! Gününü değerlendirmek isteyenlerse, toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını araştırıyor. Peki, 29 Ekim Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Toplu taşıma İstanbul'da 29 Ekim'de ücretsiz olacak mı? Detaylar haberimizde...,

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NDA İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ekim ayı sonunda yaptığı toplantı neticesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği oy birliği ile kesinleşti. Gün boyunca, İstanbul kartı olan herkes, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. 

Verilen bu karara göre, İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç); Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hattından tüm İstanbul halkı ücretsiz faydalanabilecek.

29 EKİM'DE HAVA NASIL OLACAK? 29 EKİM İSTANBUL HAVA DURUMU

Bugün İstanbul'da havanın nasıl olacağı merak ediliyor ve farklı bir plan yapmak isteyenler hava durumunu araştırıyor. 29 Ekim Cuma günü, genel hava sıcaklığının 16 ile 13 derece seyrinde ve parçalı bulutlu olması bekleniyor.

29 Ekim hava durumu nasıl olacak? 29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz mi?

BUGÜN HANGİ YOLLAR KAPALI OLACAK?

Bariyerlerle araç ulaşımına kapatılan yollar şöyle: "Vatan Caddesi giriş ve çıkışları; D-100 istikametinden Vatan Caddesi girişi, 10. Yıl Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Edirnekapı'dan Vatan Caddesi girişi, Oğuzhan Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Sofular Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Halıcılar Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Akdeniz Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Akşemsettin Caddesi'nden Vatan Caddesi girişi, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan Vatan Caddesi girişleri, Keçeci Meydan Sokak'tan Vatan Caddesi girişi, O-3 Hal Yolu'ndan Vatan Caddesi'ne giriş ile Vatan Caddesi'ne çıkan tüm cadde ve sokaklar."
Öte yandan İBB, 29 Ekim Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi açılışı nedeniyle Taksim'de bazı caddelerin trafiğe kapatılacağını duyurdu. AKM binasına ulaşımı sağlayan bağlantı yollarının açılacağı geçici düzenleme gün boyu uygulanacak.Trafiğe kapatılacak olan yollar şöyle açıklandı:

"Alınan kararla, Mete Caddesi, Tak-ı Zafer Caddesi, Osmanlı Caddesi, Dünya Sağlık Sokağı, Sıraselviler Sokak'ın Kazancı Yokuşu ile kesişimine ve İnönü Caddesi'nin Vakıf Çıkmazı'na kadar olan kısmı 1 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Kapanacak yollara alternatif güzergah olarak Kurabiye Sokak, Zambak Sokak, Meşelik Sokak, Kazancı Yokuşu, Pürtela Sokağı, Kutlu Sokak, Muhtar Kamil Sokak ile İnönü Caddesi ve Miralay Şefik Bey Caddesi belirlendi. İBB, bölgedeki trafik akışını yönlendirme tabelaları ve zabıta ekipleri ile koordine edecek."

29 EKİM NEDEN RESMİ TATİL?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayram haline gelerek gelenekselleşmiştir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatil olarak kabul edilir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1925 yılında çıkarılan bir kanunla, Cumhuriyet'in ilanı günü; yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü, "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...