Tgrt Haber
07 Eylül 2020 18:26

Bazı Hastalıkların Bitkisel (Fitoterapi) Tedavi Yöntemleri

İnsanlık var olduğu günden bu yana hastalıkların tedavisi için bitkisel ilaçlardan istifade etmiştir. Bitkilerle tedavi yöntemi dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de başvurulan bir yöntemdir. Bu makalemizde sizler için bazı hastalıkların tedavisinde denenmiş ve sonuç alınmış şifalı bitkilerle tedavi yollarını anlatmaya çalışacağız…

Bazı Hastalıkların Bitkisel (Fitoterapi) Tedavi Yöntemleri
Bazı Hastalıkların Bitkisel (Fitoterapi) Tedavi Yöntemleri,,Ağız İçi Yaraları,,Hordoleum (Arpacık / İt Dirseği),,Anüs Kaşıntısı,,Ayak Çıbanı,,Ayak Terlemesi,,Fitoterapi,

İnsanoğlu var olduğu günden beri bitkilerden elde ettikleri karışımları tedavilerde kullanmışlardır. Elbette insan hasta olmayı beklemeden doğru beslenmeli, doğru spor yapmalı ve şifalı bitkilerin gücünden de faydalanmalıdır.

İster kimyasal ister bitkisel (fitoterapi) tedavi yöntemi olsun, her iki tedavi yönteminin de tıp biliminin çatısı altında yapılması en doğru seçenektir.

Diğer taraftan kimyasal ilaçların yan etkilerinden endişe duyan hastalara ise öncelikle beslenmelerine, düzenli ve sağlıklı yaşamalarını tavsiye ediyor, hastalık ortaya çıkmadan ve önlemeye, koruyucu bir yöntem olarak düşündüğümüz fitoterapi yöntemi ile tedavinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

Bazı Hastalıkların Bitkisel (Fitoterapi) Tedavi Yöntemleri

Şimdi gelin hep birlikte çoğu insanın başına gelen bazı hastalıkların bitkisel yöntemlerle tedavi yöntemine bakalım…

Ağız İçi Yaraları

Ağız yaraları, "basit" ve "derin" ya da "sert kenarlı" yaralar olmak üzere iki gruba ayırabiliriz. Çoğunlukla, üşütme veya hazımsızlıktan ortaya çıkan bu hastalıkta ağız içinde ortaya çıkan yaraların etrafı, kırmızı bir çizgi şeklinde kendini gösterir.

Ağız İçi Yaraları

Başlangıçta, içi su dolu kabarcıkları halinde ortaya çıkan yara, daha sonra patlayarak etrafa yayılarak sancılı ağrılara sebep olur.

Özellikle çocuklarda; kızamık ve çiçek hastalıkları sırasında da aynı yaraları görmek mümkün.

Bunun için hastanın günlük 1 adet orta büyüklükte çiğ soğanı yemesini tavsiye ediyoruz.

Hordeolum (Arpacık / İt Dirseği)

Halk arasında “it dirseği” olarak bildiğimiz bu hastalığa tıp dilinde “Hordoelum” denilmekte. Arpacık hastalığında göz kapağındaki herhangi bir kılın dibinde; içi dolu bir şişlik meydana oluşur. Bu bir süre sonra acı ve zonklama şeklinde kendini göstermeye başlar. Bu tarz şişkinlikler ortaya çıktığında elinizle arpacıkla, hiçbir şekilde oynamamanızı tavsiye ediyoruz.

Hordeolum it dirseği arpacık

Bu hastalık için tavsiyemiz öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz, stresten uzak durmanız ve mümkünse üzüntülerinizi yok edecek şeyler düşünmenizdir.

Böylelikle stres, sıkıntı ve üzüntüden ortaya çıkan bu hastalıktan kurtulup yaşam kalitenizden ödün vermeden mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmenin yollarını arayın.

Arpacık Tedavisi için:

  • 1 diş sarımsak, iyice dövülür.
  • Arpacığın üstüne sürülür.
  • 20 dakika sonra, ılık su ile yıkanır.

Pruritus (Anüs Kaşıntısı)

Anus (şerç-makat); yani sindirim kanalının doğru bağırsak denilen son kısmındaki çıkış deliği veya çevresinde (oturak yerinde) görülen kaşıntıların nedenin çeşitleri farklı farlıdır. Özellikle bunlar arasında; kılkurtları, sümüksü akıntı, basur, çatlak, ishal veya kabızlık, egzama (mayasıl), sinir bozukluğu veya yeteri kadar temizliğe dikkat edilmemesi anüs kaşıntısına sebep olabilmektedir.

Pruritus Anüs Kaşıntısı

Anüs kaşıntısı için; Bal ve zeytinyağından istifade edebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken;

2 çorba kaşığı süzme bal ile 2 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın.

Daha sonra bunu bir pamukla kaşınan yere sürebilirsiniz.

3-4 saat sonra bölgeyi ılık ve sabunlu su ile yıkayın.

Bu işleme şikayetleriniz geçinceye kadar devam edin.

Ayak Çıbanı

Ayak derisindeki ter bezleri ve kıl keselerinin mikrop kapması ile ortaya çıkan ayak çıbanı hastalığı kendini ilk önce sert ve kırmızı bir kabartı olarak gösterir. Bölgede şiddetli ağrı meydana gelir ve bir süre sonra ise iltihaplanır. Ayak çıbanını sıkmamak gerekir.

Ayak Çıbanı

Tedavisi için: Kekik yağını çıbanın üzerine sürün. Daha sonra orta büyüklükte ki ayvayı ortasından keserek çıbanın üzerine koyup sarmanız tüm iltihabı çekerek çıbanın kurumasını sağlayacaktır.

Ayak Terlemesi

Ayak ter bezlerinin normalinden fazla çalışmasından ortaya çıkan ayak terlemesi rahatsızlığı kalın çorap giymek, ateşli bir hastalık veya normal vücut sıcaklığının düşmesi sonucu ortaya çıkabilir.

Ayak Terlemesi

Bunun için bir tencere içine su doldurup bir avuç kadar adaçayını ilave edip kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra suyun ılımasını bekleyin ve bu su ile ayak banyosu yapın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...