Tgrt Haber
28 Ekim 2021 14:43

Ciğer taplaması nasıl yapılır? Bitlis ciğer taplaması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Bitlis yöresel yemeklerinden olan ciğer taplaması MasteChef yarışmasıyla tekrar gündeme geldi. Ciğer sevmeyenlerin bile beğenerek yediği ciğer taplaması tarifi en çok araştırılan yemek tarifleri arasından yerini aldı. Peki ciğer taplaması nasıl yapılır? Ciğer taplaması püf noktaları nelerdir?

Ciğer taplaması nasıl yapılır? Bitlis ciğer taplaması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
yemek,,tarif,

Bitlis başta olmak üzere Diyarbakır ve Van bölgesinden sık sık yapılan lezzetli olmasının yanında pratik de hazırlanan ciğer taplaması MasterChef ile tüm Türkiye’de merak edilmeye başlandı. Bitlis ciğer taplaması tarifi merak edilirken diğer yandan ciğer taplaması kaç kalori olduğu da araştırılıyor. İşte ciğer taplaması hakkında bilmeniz gerekenler.

CİĞER TAPMALAMASI NEREYE AİT?

Ciğer taplaması Bitlis, Van, Diyarbakır şehirlerinin yöresel lezzetlerinin başında geliyor. Tariflerde ufak farklılıklar olsa da genel olarak ciğer taplaması Türkiye’nin doğu bölgesinden geliyor. Ciğer taplaması kansızlık rahatsızlığı olanların sıklıkla tercih ettiği yemeklerin başında geliyor. Sade ciğer yemek istemeyenlerin kolaylıkla tüketebileceği ciğer taplaması birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. 

CİĞER TAPLAMASI MALZEMELERİ

Ciğer taplaması yapmak isteyenler öncelikle malzeme araştırması yapıyor. Özellikle sade halde ciğer tüketemeyenlerin severek yediği ciğer taplaması doğru malzemelerle yapıldığında son derece lezzetli olur. İşte Bitlis ciğer taplaması malzemeleri:

  • 1 kg kuzu ciğeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam reyhan

Ciğer taplaması nasıl yapılır? Bitlis ciğer taplaması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

BİTLİS CİĞER TAPLAMASI NASIL YAPILIR?

MasterChef yarışması ile gündeme gelen ciğer taplaması kolay yapımı ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ciğer sevenlerin hemen denemek istediği adım adım Bitlis ciğer taplaması tarifi:  

Ciğeri kısa süre suda bekletin ve iyice yıkadıktan sonra kıyma makinasında çekin,

Köftelik ince bulgur, yumurta, ince doğranmış soğan, kuru reyhan ve tuzu iyice karışacak şekilde yoğurun,

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın,

Top haline getirilmiş karışımı avuç içinde bastırarak yassı hale getirin,

Tuzlu suda kaynatın,

Margarin eritilip pul biber yakıldıktan sonra, taplamaların üzerine gezdirin.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...