Tgrt Haber
08 Ocak 2019 08:51

Deri Altı Sivilcesi Neden Çıkar Nasıl Geçer İlaçları ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Deri altı sivilcesi ile başa çıkmak için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ve herkesin kolaylıkla kullanabileceği kremden bahsedeceğiz. Deri altı sivilcesine halk arasında kör sivilce de denir.

Deri Altı Sivilcesi Neden Çıkar Nasıl Geçer İlaçları ve Doğal Tedavi Yöntemleri
sivilce,akne

Deri Altı Sivilce Nedenleri İlaç Tedavisi

Deri altı sivilcesi en sık karşılaşılan sivilce problemlerindendir. Bu problemle başa çıkmak için sizlere birkaç tane evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ve herkesin kolaylıkla kullanabileceği kremden bahsedeceğiz. Uçsuz ağrılı deri altı sivilcesine halk arasında kör sivilce de denir. Bunun sebebi, deri altında ucu olmayan sert sivilce, deri üstünde müdahale edilebilecek bir irin tabakası bulunmamasıdır. Aynı zamanda bu sivilce deri altında sinirlere yakın yerlerde çıkabildiğinden, deri üstündeki cerahat dolu sivilcelere göre çok daha fazla acı verir. Bu tip sivilcelere basit yöntemler dışında, evde kesinlikle müdahale etmeyiniz. Enfeksiyon kapma riski çok daha yüksektir. Deri altı sivilcesi, aktif olan yağ bezelerinin daha fazla aktif hale gelmesi ile gözenekleri tıkamasından meydana gelir. Bu yüzden genellikle yağın vücutta fazla olduğu yerlerde çıkarlar. Bunlar; burun kenarı ve üstü, alın ve kulak arkası gibi bölgelerdir.

Deri altı sivilcesi nedenleri

  • Ergenlik döneminde androjen hormonunun yağ bezelerini tetiklemesi
  • Lityum, yüksek dozda B12, kortikosteroid gibi içeriklere sahip bazı ilaçlar sivilce üretiminin artışına sebep olur
  • Ağır kozmetik ürünler
  • Hormonlarda olan bazı değişiklikler
  • Duygu değişikliklerinden kaynaklı stres
  • Regl dönemleri
  • Epilepsi gibi hastalıları önleyici bazı ilaçlar

Dışardan cildin altına baskı uygulayan bazı aksesuarlar da sivilceye sebep olabilir. Bunlar; saç bantları, sıkı olarak kafayı sıkan taçlar, sırt çantaları gibi…

Deri altı sivilcesi ilaçları ve doğal tedavi yöntemleri (Kör sivilce için ilaç)

Acnelyse sivilce kremi

Bu krem içeriğindeki sivilce kurutmaya yarayan etkisiyle hem kör sivilceleri hem de deri üstündeki belirgin sivilceleri hızlı bir şekilde kurutmaktadır. Gözlere temas ettirmeden sivilceye yedirerek uygulayınız. Bu kremi yaz aylarında güneşe maruz kalacağınız durumlarda sadece geceleri uygulayınız ve gündüz mutlaka güneş koruyucu kullanınız. Bir gece bekletip ertesi gün yüzünüzü yıkayınız.

Sıcak tampon

Sıcak bir suya batırıp çıkarttığınız pamuğu veya sargı bezini sıkın ve sıcakken hemen sivilcenin üzerine birkaç dakika tampon yapın. Bu kör sivilcenin açılmasını ve iyileşme süresini hızlandıracaktır.

Elma sirkesi

Elma sirkesinin antiseptik özelliğinden kaynaklanan bakteri oluşumunu önleyen etkisi sebebiyle tonik gibi sivilceli bölgeye uygulayarak oradaki enfeksiyon veya büyümeye sebep olacak bakterilerin oluşumunu önleyecektir.

Aloe vera

Aloe veranın cilde ve özellikle cilt problemlerine etkisi bilinmektedir. Egzama, sedef hastalıklarından tutun da cilt yaşlanmalarına karşı birçok etkisi meşhurdur. Bunun yanı sıra ciltte meydana gelen fazla yağlanmadan kaynaklı sivilcelerin de iyileşmesinde oldukça etkilidir. Sivilceye sürüldüğünde fazla yağdan arındırarak, sivilcenin kuruyarak daha çabuk açılmasını sağlar. Birkaç gün kullanıldığında sivilcenin açılan başından içine kadar nüfus ederek hızlı iyileşmesine vesile olur. Aloe veranın çiçeğini saksı da yetiştirebilir veya kremini eczaneden temin edebilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...