Tgrt Haber
04 Ağustos 2020 13:11

Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi / Krambıl Nasıl Yapılır?

Bir İngiliz tatlısı olan krambılın tarihi savaş zamanlarına kadar dayanır. Savaş dönemlerinde kısıtlı malzemelerle bir çeşit turta yapılmak istenilirken “ufalama” anlamına da gelen ‘crumble’ tatlısı ortaya çıkmış. Okuyucularımızın merak ettiği kayısılı krambıl nasıl yapılır? Evde krambıl tatlısı nasıl yapılır? Krambıl tatlısı için alınacak malzemeler nelerdir gibi sorulara cevap verdiğimiz ve bu farklı tatlı türünün tarifini sizler için hazırladık. İşte tüm yönleriyle kayısılı krambıl tatlısı…

Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi / Krambıl Nasıl Yapılır?
Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi,,Krambıl Nasıl Yapılır?,,Evde Krambıl tatlısı nasıl yapılır,

Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi / Krambıl Nasıl Yapılır?

Krambıl Tatlısı İçin Alınacak Malzemeler

Tatlı üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un

Tatlı altı için:

  • 12 adet kayısı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi / Krambıl Nasıl Yapılır?

Kayısılı Krambıl (Crumble) Tarifi / Krambıl Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra iri bir şekilde doğrayın.
  • Doğranan kayısıları bir fırın tepsisine yayın ve üzerine de şeker serpin.
  • Tatlının üstü için soğuk tereyağını ve kalan diğer malzemeleri bir kabın içine koyup parmak uçlarınızla malzemeleri iyice birbirine yedirin.
  • Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırın.
  • Hamur kum tanesi gibi görünene kadar ufalamaya devam edin.
  • Kayısıların üzerine bu hamuru güzelce pay edin.
  • Son olarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirip daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...