Tgrt Haber
06 Ocak 2022 17:50

Kırlangıç balığı çorbası ve buğulaması tarifi | Kırlangıç balığı nasıl yapılır, nasıl temizlenir, kilosu ne kadar?

Kırlangıç balığının fiyatı, nasıl temizleneceği ve tarifi merak edilenler arasında yerini aldı! MasterChef'te bu akşam izleyici ile buluşan kırlangıç balığının nasıl yapılacağı ve püf noktaları, yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya başladı. İşte, lezzeti ile vazgeçilmez balıklardan biri olan kırlangıç balığına dair merak edilenler...

Kırlangıç balığı çorbası ve  buğulaması tarifi | Kırlangıç balığı nasıl yapılır, nasıl temizlenir, kilosu ne kadar?
masterchef,kırlangıç balığı,kırlangıç balığı çorbası,kırlangıç balığı buğulama,yemek tarifi

Bahar aylarından yaz aylarına geçişlerde sık sık tüketilen ve lezzeti ile birçok sofranın vazgeçilmezi olan kırlangıç balığı tarifi, yapılışı ve püf noktası bu akşam MasterChef izleyicileri ile buluştu. Özellikle de kırlangıç balığı çorbası ve buğulaması merak edilenler arasında yer alırken; kırlangıç balığının satış fiyatı, kilosunun ne kadardan satıldığı ve kırlangıç balığını temizlemenin incelikleri araştırılmaya başladı. İşte, 6 Ocak MasterChef kırlangıç balığı tarifleri...

KIRLANGIÇ BALIĞI NASIL TEMİZLENİR? KIRLANGIÇ BALIĞI TEMİZLENİN İNCELİKLERİ

Pullu bir balık türü olarak bilinen kırlangıç balığını pişirmeden önce, pullarını dikkatlice temizlemek gerekmektedir. Ardından, balığın iç organları temizlenir ve yapılacak tarife göre, balık dilimlere ayrılır. Genellikle, kırlangıç balığının eti buğulama yapmak için, kafası ise çorba yapılırken kullanılır. Bahsi geçen şekilde pullarından ve iç organlarından arınan kırlangıç balığı, pişirilmek için hazır demektir...

Kırlangıç balığı çorbası ve  buğulaması tarifi | Kırlangıç balığı nasıl yapılır, nasıl temizlenir, kilosu ne kadar?

KIRLANGIÇ BALIĞI SATIŞ FİYATI NE KADAR? | KIRLANGIÇ BALIĞININ KİLOSU KAÇ TL?

Birçok balığa göre piyasa fiyatı daha yüksek olan kırlangıç balığı, boyutuna oranla değişiklik göstermektedir. Böylece kilosu da değilen balığın ortalama satış fiyatı 150- 200 TL arasında değişmektedir.

KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ VE YAPILIŞI

Kırlangıç Balığı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet kırlangıç balığı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir avuç defne yaprağı
  • Tereyağı
  • Maydanoz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan

ADIM ADIM KIRLANGIÇ BALIĞI YAPILIŞI

Kırlangıç balığını temizledikten sonra düdüklüye koyun. Düdüklüye yerleştirdiğiniz balığın üzerine patates, soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağı, tuz, tereyağı, karabiber ekleyerek, yeterli miktarda (balığın ve tencerenin büyüklüğüne göre) göz kararı su ilave edip 15-20 dakika boyunca balığı pişirin. Pişen balığı ayrı tencereye alıp balığın kılçıklarını temizledikten sonra maydanoz ekleyerek ve blendır'dan geçirin ve sıca servis edin.

Afiyet olsun. 

Kırlangıç balığı çorbası ve  buğulaması tarifi | Kırlangıç balığı nasıl yapılır, nasıl temizlenir, kilosu ne kadar?

KIRLANGIÇ BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ VE YAPILIŞI

Kırlangıç balığı, pişirilme aşamasında tava ve ızgarada uygun olmadığı için buğulama olarak tercih edilir. Balığı hazırlarken, mayonez ve limon karışımdan bir sos hazırlayabilirsiniz.

Kırlangıç Balığı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet kırlangıç balığı
  • 4 adet maydanoz sapı
  • 2 bardak su
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • 1 adet orta boy patates
  • Tuz

Süslemek İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı kırmızı balık yumurtası
  • 1 adet doğranmış salatalık turşusu

Sos İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 bardak mayonez
  • 2 adet limon veya 1 yemek kaşığı sirke
  • Şeker
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ketçap

ADIM ADIM KIRLANGIÇ BALIĞI BUĞULAMA YAPILIŞI

  • Balığı iyice yıkayın ve süzüp, kenarda bekletin.
  • Tencereye su, soğan, patates, maydanoz sapları, tuz ve karabiberi koyarak kaynatın.
  • Kaynayan suya balığı attıktan sonra 20 dakika pişirin ve işlem tamamlandıktan sonra kenara alıp soğuyana kadar bekleyin.
  • Balığı bütün olarak, etlerini fazla parçalamadan kemiklerinden (kılçıklarından) ayırın ve derilerini temizleyin.
  • Ayıklanmış balıkların yarısını tabağa dizdikten sonra kalan balıkların yarısını hazırladığınız sosla karıştırarak tabağın her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerini turşu ve kırmızı balık yumurtalarıyla süsleyerek buzdolabında dinlendirin. 
  • Buğulama sosu için süzülmüş balık suyundan 1 kahve fincanı kadarını alıp mayonez, ketçap, limon, şeker ve tuz ile iyice çırpın.
  • Afiyet olsun. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...