2022-01-05 16:20:34

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!

“Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?” sorusu, Masterchef 2021 yarışmasının bu akşam yayınlanacak olan bölüm tanıtımlarının ardından en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Dünyaca ünlü Şef Ömür Akkor’un konuk olacağı Masterchef 2021’in bu akşam yayınlanacak olan bölümünde Kaymaklı Bulgur Pilavı yapılacak. Tanıtım fragmanlarından yoğun bir beğeni toplayan pilavın tarifi için internet üzerinden yapılan araştırmalarda, “Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?”, “Kaymaklı bulgur pilavı tarifi nasıldır?”, “Ömür Akkor’un kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?” sorularına cevap aranmaya başladı.

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Masterchef 2021 yarışması, izleyicileri tarafından büyük bir merakla takip edilmeye devam ediliyor. Bu akşam yayınlanacak olan bölümünde ünlü Şef Ömür Akkor’u konuk edecek olan MastrChef 2021 yarışmasında üçüncü şef önlüğü için mücadele edilecek. Ömür Akkor’un Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini yapacak olan yarışmacılardan hangisinin şef önlüğünü kazanacağı merak edilirken, kaymaklı bulgur pilavı da büyük bir beğeni topladı. Peki kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? Kaymaklı bulgur pilavı tarifi nasıldır? Ömür Akkor’un kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar…

ÖMÜR AKKOR’UN KAYMAKLI BULGUR TARİFİ

Maserchef 2021 yarşmasında yapılacak olan Ömür Akkor tarifiyleKaymaklı Bulgur Pilavı malzemeleri aşağıdaki gibidir:

  • 2 kase pilavlık bulgur
  • 4 kaşık tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kaymak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 kase su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

KAYMAKLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

Öncelikle şehriyeler ve zeytinyağı bir tencere içinde kavrulur. Daha sonra tereyağı da ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine 2 kase su ve tuz ilave edilerek kaynayıncaya kadar pişirilir. Su kaynayınca bulgur ilave edilerek, kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. Pilavın pişmesine yakın tavada tereyağını nar gibi kızarana kadar kavrulur. Ardından pilavın altı kapatılır. Kaymağın için 1/4 çay bardağı su ilave edilir ve pilavın içine dökülür. Güzelce karıştırılır ve 10-15 dakika bekletilir. Kaymaklı bulgur pilavı hazır, afiyet olsun…

KAYMAKLI BULGUR PİLAVI PÜF NOKTALARI

Her yemeğin daha lezzetli bir kıvam alabilmesi için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Kaymaklı bulgur pilavı için de bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle seçtiğiniz malzemelerin taze olmasına özen göstermelisiniz. Verilen miktarlar, kıvamın daha iyi tutması için oldukça önemlidir. Özellikle kaymak ve su karışımında miktarları doğru ayarlamanız daha iyi bir lezzete ve kıvama ulaştıracaktır.

Etiketler