Tgrt Haber
29 Nisan 2022 18:25 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 18:29

Koru Medya Reklam Ajansı Kurucu Ortağı Mehmet Kaya: Oyun sektörünün istihdam potansiyeli çok yüksek

Reklam ajansı Koru Medya’nın kurucu ortaklarından Mehmet Kaya, Türkiye’nin hacmi giderek büyüyen dijital oyun sektörüyle tüm dünyaya ilham verdiğini söyledi. Kaya, önemli ihracat sektörlerinden biri haline gelen bu alan için “Personel istihdam potansiyeli çok yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

Koru Medya Reklam Ajansı Kurucu Ortağı Mehmet Kaya:  Oyun sektörünün istihdam potansiyeli çok yüksek

Koru Medya Kurucu Ortağı Mehmet Kaya, oyun sektörüne giderek artan bir ilginin söz konusu olduğunu belirtti. Sektörün gelişiminin yeni tip koronavirüs pandemisinin etkisiyle daha da hızlandığını dile getiren Kaya, “Teknolojinin gelişimine paralel olarak eğlence anlayışımız da değişmeye, dönüşmeye başladı. Akıllı mobil cihaz teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, sektöre boyut atlattı. Salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında dijital oyunlara olan ilginin katlanması da sektörün hacminin giderek büyümesine vesile oldu. Oyun sektöründe 2020 ve 2021 yıllarında beklenenin üstünde büyüme oranları gözlemlendi. Bu sektör, girişimci ve yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği alanların zirvesine yerleşti” dedi.

“Personel ihtiyacı katlanarak artacak.”

Dijital oyun sektöründeki şirketlerin personel ihtiyacının arttığına dikkat çeken Mehmet Kaya, bu alanda bir istihdam patlaması yaşanmasının beklendiğini söyledi. Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oyun şirketleri, kullanıcı tarafında oluşan talebi karşılayabilmek adına ekiplerini büyütmeye başladı. Ancak bu noktada bir kalifiye eleman eksikliğinden söz edebiliriz. Proje geliştiren firmalar insan kaynağı sıkıntısı çekiyor. Şirketlerin dijital alanda yetkin personellere olan ihtiyacı, yakın gelecekte katlanarak artacak. Bunun yanı sıra şirketler arasında da yetişmiş personelleri bünyelerine katabilmek için süren bir yarış var. Tüm bunları göz önünde bulundurarak; oyun sektörüne yeni iş gücü kazandırılmasını sağlayacak ve destekleyecek projeler üretilmesinin şart olduğunu söyleyebilirim.”

“Türkiye, yakın bir zamanda dünyanın oyun üretim merkezi haline gelecek.”

Mehmet Kaya, Türkiye’nin hacmi giderek büyüyen dijital oyun sektörüyle tüm dünyaya ilham verdiğini de belirtti: “Türkiye bir zamanlar yeni yeni emeklediği oyun sektöründe zaman içinde müthiş bir ivme yakaladı ve hızla büyüyerek rakiplerine yetişti, hatta birçoğunu geride bıraktı. Yatırım alma kapasitemiz de oldukça geniş. Uzmanlar, Türkiye’de bilgisayar oyunları pazarının her yıl ortalama yüzde 20 büyüdüğünü söylüyor. Günümüzde oyun sektörü, Türkiye’nin önemli ihracat kalemlerinden biri haline geldi. Hatta ülkemizin dünyanın yeni oyun üretim merkezi olacağını öngörenler de var. Benim inancım da bu yönde.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...