Tgrt Haber
22 Haziran 2022 15:28 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 15:33

Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü? İbrahim Tatlıses’in acı kaybı

İbrahim Tatlıses'in yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarının söz yazarı olan Türkmen sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli hayatını kaybetti. Ünlü sanatçıdan gelen acı haber tüm sevenlerini hüzne boğdu. Peki Muhammed Ahmed Erbilli kimdir, besteleri neler? İşte detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü? İbrahim Tatlıses’in acı kaybı
İbrahim Tatlıses,Muhammed Ahmed Erbilli

Türkiye’nin sevilen şarkılarının söz yazarı ve bestecisi olan Muhammed Ahmed Erbilli'den acı haber geldi. İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel gibi ünlü isimlerin bestekarı Muhammed Ahmed Erbilli hayatını kaybetti. Bu kaybın ardından ünlü bestekarın biyografisi merak edildi. Peki Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? İşte Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli biyografisi

BESTEKAR MUHAMMED AHMED ERBİLLİ HAYATINI KAYBETTİ

Uzun süredir hasta olan Erbilli, tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında yaşamını yitirdi. Erbilli, 31 Ocak 2019'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bütün şarkılarımın sözleri ve bestesi bana ait. Büyük sanatçılar bestelerimi seslendirdi. Onlarca şarkım İstanbul, Kerkük, İran ve Azerbaycan'ın ünlü sanatçıları tarafından okundu." açıklamalarında bulunmuştu.

MUHAMMED AHMED ERBİLLİ KİMDİR?

Irak'ın Erbil kentinde 1933'te dünyaya gelen Muhammed Ahmed Erbilli, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokul 5'inci sınıfa kadar okur, ardından bir süre esnaflığa başlar. Esnaf olarak çalıştıktan sonra 5 yıllık askerliğini yapıp kendini müziğe adayan Erbilli, başkent Bağdat'a giderek Bağdat Radyosu'nda Irak Türkçesi ile Türküler okuyarak 71 yıllık sanat hayatında büyük şöhret sahibi oldu. Besteleri ve sözleri Irak sınırlarını aşan Erbilli, İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel gibi Türk sanatçıların seslendirdiği çok sayıda eserin sahibi.

Muhammed Ahmed Erbilli kimdir? Bestekar Muhammed Ahmed Erbilli öldü mü? İbrahim Tatlıses’in acı kaybı

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği 12 şarkı sözü ve bestesinin sahibi olmasından dolayı şöhretini daha da artırmıştı.

Türkmen sanatçı, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Yallah Şoför", "Almağa Gelin", "Kızlar El Ele Verin", "Yandım Televizyonun Elinden" başta olmak üzere 12 eserin sahibi olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...