Tgrt Haber
02 Mart 2017 15:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Adıyaman'da peş peşe korkutan deprem! İşte bugün yaşanan depremler ve şiddetleri

Son dakika deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye beşik gibi sallanıyor. Son gelen bilgilere göre ise Adıyaman'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt ve Kilis'ten de hissedildiği öğrenildi.

Adıyaman'da peş peşe korkutan deprem! İşte bugün yaşanan depremler ve şiddetleri
deprem,adıyaman deprem,son dakika deprem haberleri,Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt,Kilis,bugün yaşanan depremler ve şiddetleri,

Adıyaman'da deprem vatandaşlarda büyük panik oluşturdu. Deprem Diyarbakır'dan ve Malatya'dan da hissedildi. İşte Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre son depremler ve şiddetleri...Depremin şiddetinin 5.8 olduğu açıklanırken, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Batman, Siirt ve Kilis'ten de hissedildiği öğrenildi.

ADIYAMAN'DAKİ DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Kandilli Rasathanesi, Merkez üssü Adıyaman Samsat' ta 5.8 lik depremin ardından saat 14.24 te 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi

ŞANLIURFA'DA DEPREM:

Kandilli Rasathanesi saat 14.18 de Merkezüssü Şanlıurfa Kasımkuyu'da 4.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini bildirdi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

DEPREMLE İLGİLİ İLK GÖRÜNTÜLER | FOTO GALERİ

İLK DEPREM:

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.
AFAD, deprem büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladı

AFAD'tan gelen açıklamaya göre; saat 14.20 'de Merkezüssü Adıyaman Samsat olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Adıyaman'da peş peşe korkutan deprem! İşte bugün yaşanan depremler ve şiddetleri

AFAD İL BAŞKANINDA AÇIKLAMA:

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı.

Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

Depremin ardından kaydedilen ilk görüntüler

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremden dolayı Samsat ilçesinde bir çok ev çökerken, Adıyaman merkezinde de bazı minarelerde çatlaklar oluştu. 

Yaşanan olayda 22 kişinin yaralandığını vurgulayan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyamanlı vatandaşlarımıza ve memleketimize geçmiş olsun . Bugün 14:07 itibariyle Samsat merkezli bir deprem meydana geldi. Meydana gelişinden itibaren gerek emniyet kuvvetlerimiz, jandarma kuvvetlerimiz AFAD Ekiplerimiz ve çevre ve şehircilikteki bütün arkadaşlarımızla beraber hasar tespiti ve can kaybının olup olmadığını ilgili çalışmalara başladılar. Aynı zamanda içişleri bakanımız, AFAD’dan sorumlu başbakan yardımcımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Şu dakika itibariyle Bize intikal eden tespit ettiğimiz bir can kaybı yok bunu çok rahatlıkla söyleye biliriz. Samsat merkezde bazı kamu binalarında ufak tefek hasarlar meydana gelmiş durumda. Bir de deprem merkezine yakın olması itibariyle Samsat merkezimize bağlı iki köyümüzde evlerde hasarlar olduğunu tespit ettik.

22 YARALI VAR

Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Hastanemize şuana kadar itikal eden 22 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyaman’ımıza geçmiş olsun diliyorum. İl Merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor. Önemli olan bizim açımızdan önemli olan can kaybının şuana kadar olmamasıdır. Diliyorum ki böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Olayın ilk anından itibaren kritik eski kamu binalarını 10 dakika içerisinde emniyete, jandarmaya ve ilgili arkadaşlarla milli eğitime verilen talimatlarla okullarımız, binalarımız boşaltıldı. İl merkezimizde ve ilçelerimizde Samsat başta olmak üzere. Oluşa bilecek artçı depremlere karşı okullarımız ve kamu binalarımız hepsi tahliye edildi. Vatandaşlarımız zaten depremi hissettikten sonra hepsi dışarıya indiler. Gece vatandaşlarımızın daha rahat geçire bilmeleri adına her türlü destek sağlanmış durumda. Allah’a şükür şuanda edişe edecek bir durum yok. Ölü yok can kaybı yok dediğim gibi bize de teselli veren de o zaten bu 22 yaralımızın çoğu da tedavi görmek suretiyle taburcu edilebilecek durumdalar. Enkaz altında kalan vatandaşımız şuana kadar yok” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...