Tgrt Haber
25 Aralık 2020 12:26

Türkiye ve Dünyada En Çok Satan ve Oynanan Oyunlar

Her gün yeni oyunların piyasaya çıktığı günümüzde video oyunlarındaki çeşitlilik ve pazar artarak büyümeye devam ediyor. Bu haberimizde son günlerde sıkça araştırılan: "En çok satan oyunlar, En çok oynanan oyunlar, En çok satan PC oyunları, En çok satılan oyunlar 2020, Dünyada en çok satan 50 oyun, Türkiye'de en çok satan oyunlar hangileri" başlığı altındaki tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. İşte Türkiye ve dünyada tüm zamanların en çok satan video oyunlarının listesi...

Türkiye ve Dünyada En Çok Satan ve Oynanan Oyunlar
Türkiye&tt2;de en çok satan oyunlar,2020 en çok satan oyunlar hangileri,En çok oynanan oyunlar,En çok satan PC oyunları,En çok satılan oyunlar,En çok satan 50 oyun

Günümüz teknolojisinde video oyunlarının popülerliliği hiç eksilmiyor ve bu sayede oyun şirketleri de büyük kitlelere hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. Elbette oynanan video oyunlarının kişiye özel olması beklenemez. Ancak oynanan oyunların kalitesi daha çok oyunun içeriği ve sürükleyiciğiyle doğru orantılı olarak oyuncunun zevkine göre değişim gösterebiliyor.

Ülkemizde Türk Telekom'un oyun platformu Playstore'nin yapmış olduğu açıklamaya göre 2020 yılında oyunseverlerin yüzde yirmisi Covid-19 pandemisinin de etkisiyle en çok fotbol oyununlarını sevmiş ve en çok da futbol oyunlarını satın almayı tercih etmiş.

Şimdi gelin Playstore verilerine göre Türkiye'de en çok oynanan ve en çok satın alanın 10 oyuna bir göz atalım. 

1. FM 2020 ve FM 2021

FM 2020 ve FM 2021

Oyuncuların futbol kulüplerini yönettiği Football Manager (FM) oyunlarında, menajerler kadrolarını oluşturarak takımlarını sıfırdan alıp zirveye çıkartmaya çalışıyor. Listenin zirvesine yerleşen FM 2020 ve FM 2021 oyunlarında 50'den fazla ülke ve 2500'den fazla kulüple futbol heyecanını gerçekmiş gibi yaşıyorsunuz. 

2. FIFA 20 ve FIFA 21

FIFA 20 ve FIFA 21

En çok oynan ve satan oyunların ikinci sırasında FIFA 20 ve serinin son halkası FIFA 21 yer alıyor. Özellikle yeni Volta Football ve FIFA Ultimate Team ve Kariyer modlarıyla FIFA 21, futbolu farklı açılardan deneyimlemenize izin veriyor. Oyunda Türkçe dil desteğinin, gerçekçi grafiklerin ve yapay zeka ile birlikte sunduğu futbol keyfinin deneyimi gerçekten bir başka oluyor.  

3. Mount & Blade II: Bannerlord

Mount & Blade II: Bannerlord

Listemizin üçüncü sırasında yer alan Strateji temelli RPG (Rol Yapma Oyunu) türünde en çok oynanan ve satın alınan Mount & Blade II'ye bakalım... Dünyaca ünlü Türk geliştirici TaleWorlds Entertainment tarafından geliştirilen oyun, tamamen Türkçe dil desteğiyle kullanıcılara sunuluyor. Bu oyunda oyuncular, sıradan bir karakter olarak başladıkları oyunda kendi birliğini kontrol eden bir komutan, farklı şehirlerde dükkânları olan bir tüccar veya şehirler ve kaleler fetheden bir kral olmak için strateji geliştiriyorlar. Ülkemizde pek çok oyuna ilham kaynağı olan ve bireysel beceriye dayanan gelişmiş savaş sisteminde ki oyuncular eğer siz de Orta Çağ'da bir kahraman olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken oyunu yüklemek... 

4. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Listemizin dördüncü sırasında Red Dead Redemption 2 var. Rockstar Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir tür 'Vahşi Batı' temalı açık dünya aksiyon-macera oyunu, Vahşi Batı'da hayatta kalmaya çalışan Arthur Morgan ve üyesi olduğu Van der Linde çetesinin yaşadıklarını konu ediniyor. At binmeyi seviyor musunuz bilmiyoruz ama bu oyunda oyuncular at üstünde soygunlar gerçekleştirip ödül avcılarıyla savaşmak zorunda kalıyor... 

5. eFootball PES 2020/2021

eFootball PES 2020/2021

Listemizin beşinci sırasında dünyaca ünlü PES serisinin 2020'si var. Yılın bitmesine sayılı günler kala 2021 versiyonlu yeni listesini de güncellenmiş olan PES, tüm dünyada satış rekorları kıran ve oynanan oyunlar arasında yer alıyor.  

6. Doom Eternal

Doom Eternal

Listemizin 6. sırasında yer alan Doom'un FPS türünün öncüleri arasında olduğunu söylemiş olalım. Doom Eternal oyununda savaş bu defa Mars yerine dünyamızda yaşanıyor. Doom'un bu versiyonunda yeni donanımlar ve yeni silahlara yer alıyor. Doomguy karakteri ise 2151'de Dünya'yı ateşle kaplayan canavarlara karşı dur durak bilmeyen bir mücadeleye hazır vaziyette bekliyor. Tam bir aksiyon oyunu olan Doom Doom Eternal hiç kuşkusuz 2020'nin en iyi oyunlarından biri. 

7. Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

Listemizin yedinci sırasında Etkileyici hikâye anlatımı ile Fatality ve X-Ray animasyonlarıyla gündemden düşmeyen Mortal Kombat 11 bulunuyor. Unutulmaz dövüş oyunu serisinin en sonuncusu olan Mortal Kombat 11, ek paketleri ve klasik MK evreni karakterlerinin yanı sıra RoboCop, Terminator T-800, Joker, Rambo ve Spawn gibi sıra dışı karakterleriyle de gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bakalım ilerleyen yıllarda hangi karakterlerle karşımıza çıkacak biz de merakla bekliyoruz.  

8. NBA 2K20 ve NBA 2K21

NBA 2K20 ve NBA 2K21

Listemizin sekizinci sırasında atmosferi, dinamik oynanışı, farklı oyun modları ve NBA yıldızlarıyla basketbol oyunu denince akla gelen ilk isim olan NBA 2K serisi yer alıyor. NBA 2K21, birbirinden farklı oynanış tarzları sunan tek kişilik oyun modlarının yanı sıra rekabetçi çevrimiçi maçlarıyla da özellikle basketbol severlerin büyük ilgisini çekip takdirini topluyor.  

9. Need For Speed Heat

Need For Speed Heat

Listemizin dokuzuncu sırasında araba yarışlarının efsane ismi Need For Speed'in en son oyunlarından biri olan HEAT var. Oyunun bu versiyonunda, gece-gündüz döngüsünün olduğu açık dünyada sokak yarışlarına katılan oyuncular, onlarca otomobil arasından seçtikleri araçlarını renginden farlarına, motor gücünden egzoz borusuna kadar aşama aşama modifiye edebiliyor. Sonrasında ise sizi gerçekten gaza getiriyor. Ancak bu oyunda gaza gelmenin bir anlamı yok nihayetinde oyunu bitiş çizgisine ilk gelen kazanıyor. 

10. Death Stranding

Death Stranding

Çok oynanan ve satılan oyunların sonuncu sırasında Death Stranding var. Oyunun yapımcısı Hideo Kojima'nın yeni üretimi olan oyunun başrollerinde Hollywood yıldızları Norman Reedus ve Mads Mikkelsen'in yer alıyor. Oyun gerçek aksiyon ve fantastik öğeleri sevenlerin vazgeçemediği bir klasik haline dönüşmek üzere. Death Stranding kelimenin tam anlamıyla bilindik tüm oyun türlerine karşı farklılığıyla adeta oyunların Kral Lui'si... 

Evet, şimdi gelin hep birlikte dünya genelinde tüm zamanların en çok satan video oyunlarının listesine bir göz atalım. Bu listede bugüne kadar en çok satan video oyunu olarak ilk sırada Minecraft'ı görüyoruz. Daha sonra, Tetris ve Grand Theft Auto V, gibi oyunlar ise 100 milyondan fazla kopya satan diğer oyunlar arasında yer alıyor.

Tek bir platformda en çok satan oyun ise hiç kuşkusuz Wii konsolu yaklaşık 83 milyon satışla Wii Sports'dur.

 

İşte dünya da en fazla oynanan ve satan 50 oyunun listesi... 

  1. Minecraft
  2. Tetris
  3. Grand Theft Auto V
  4. Wii Sports
  5. PlayerUnknown's Battlegrounds
  6. Super Mario Bros.
  7. Pokémon Red/Green/Blue/Yellow
  8. Wii Fit and Wii Fit Plus
  9. Mario Kart Wii
  10. Wii Sports Resort 
  11. Mario Kart 8/Deluxe
  12. Red Dead Redemption 2
  13. New Super Mario Bros.
  14. New Super Mario Bros Wii 
  15. The Elder Scrolls V: Skyrim   
  16. Diablo III and Reaper of Souls 
  17. Pokémon Gold/Silver/Crystal 
  18. Duck Hunt
  19. Wii Play
  20. Grand Theft Auto: San Andreas
  21. Terraria
  22. Call of Duty: Modern Warfare 3
  23. Call of Duty: Black Ops
  24. Grand Theft Auto IV
  25. Pokémon Sun/Moon/Ultra Sun/Ultra Moon
  26. Pokémon Diamond/Pearl/Platinum
  27. Call of Duty: Black Ops II     
  28. FIFA 18
  29. Kinect Adventures!   
  30. Sonic the Hedgehog   
  31. Nintendogs   
  32. Mario Kart DS   
  33. Call of Duty: Modern Warfare 2     
  34. Pokémon Ruby/Sapphire/Emerald     
  35. Borderlands 2     
  36. Super Mario World     
  37. Frogger   
  38. Grand Theft Auto: Vice City     
  39. Lemmings     
  40. The Witcher 3: Wild Hunt     
  41. Brain Age     
  42. Super Mario Bros. 3       
  43. Call of Duty: Ghosts     
  44. Mario Kart 7       
  45. Super Mario Land       
  46. The Legend of Zelda: Breath of the Wild     
  47. Super Smash Bros. Ultimate       
  48. Grand Theft Auto III       
  49. The Last of Us       
  50. Super Mario Odyssey
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...