Tgrt Haber
04 Ekim 2022 08:33 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 17:18

Yerine geleni bulan ABD’de dahi kabul edildi: Klasik değil etraflı düşünen buluyor

Tüm bilmeceleri çözmek aynı derecede kolay değildir ve kolay gibi görünse de beyninizi zorlamanız gerekebilir. Aynı şey bu bulmaca için de geçerli. ABD’de bir dergide yayınlanan ve kısa sürede popüler hale gelen bu bilmecenin odak noktası, çok basit gibi görünmesi. ABD’de sosyal medyaya düşen ve sağ alttaki boşluğa gelen ifadeyi bulan az sayıda insan dahi kabul edildi.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Yerine geleni bulan ABD’de dahi kabul edildi: Klasik değil etraflı düşünen buluyor
bilmece,vites,abd,rakam

Başlangıçta çözülmesi kolay gibi görünen ancak ABD’de bulanların dahi kabul edildiği bulmacanın soru işareti olan kısmına muhtemelen 6 rakamını uygun gördünüz. Ancak tekrar ve etraflıca düşünmeniz gerekebilir. Aslında çok basit düşünmeyi gerektiren bilmece, pratik zekalı insanların kolaylıkla çözebileceği tuzak bir soru soruyor.

TUZAK SORU

Bulmacaları ya da bilmeceleri çözmede ne kadar yetenekli olsanız da bu bulmacayı çözmek için bu becerilerin hiçbirine ihtiyacınız olmayabilir. Bu tarz bulmacalarda önemli olan tek şey biraz pratik ve basitçe düşünmek. Bazen çok detaylı düşünmek yanlış sonuca ulaştırabiliyor. İşte basit bir mantıkla çözebileceğiniz bilmecenin cevabı…

VİTES KOLU

Bu bulmacayı çözmek için sayılarla aranızın iyi olmasına gerek yok. Sayıları bir kenara bırakıp biraz pratik düşünmek sizi sonuca ulaştırabiliyor. Araştırmalar ABD’de soruyu bilenlerin pratik yönlerinin daha güçlü olduğunu ve keskin bir zekaya sahip olduklarını gösterdi. Yapmanız gereken tek şey resmin neye benzediğine bakmak. Soru işaretli boşluğa vites kolunda bulunan ve ‘geri’ anlamına gelen ‘R’ yazılması gerekiyor. Bu teste katılan arasından yüzde 5'i sadece doğru cevabıverebiliyor. Bunu çözebildiyseniz yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Yerine geleni bulan ABD’de dahi kabul edildi: Klasik değil etraflı düşünen buluyor

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...