Tgrt Haber
04 Aralık 2021 10:34

Ceza kimdir, gerçek adı nedir? Rap dünyasının sevilen ismi Ceza kaç yaşında, nereli?

"Ceza kimdir, nereli, kaç yaşında? Ceza'nın gerçek tam adı nedir?" soruları gündemde yerini alırken; son günlerde müzik sektöründeki ilginin rap müziğe yönelmesi ile, listelerden düşmeyen bir numaralı şarkılar da yine bu müzik türüne ait oluyor. İşte, başından bu yana rap müziğe emek veren ve bu işin ustası kabul edilen Ceza'nın hayatı ve merak edilenleri...

Ceza kimdir, gerçek adı nedir? Rap dünyasının sevilen ismi Ceza kaç yaşında, nereli?
ceza,ceza kimdir,rap

Rap müziğin ustası olarak kabul edilen Ceza'nın hayatı, nereli olduğu ve gerçek ismi merak ediliyor. Son dönemde rap müzik türündeki yükseliş ile birlikte, ünlü rapçinin hayranları da 45 yaşındaki Ceza'ya dair merak ettiklerini araştırıyor. Yerli Plaka, Fark Var, Suspus, Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Neyim Var Ki? (Sagopa Kajmer ile) şarkıları ile bilinen ve onlarca şarkıya daha ses veren ünlü rapçi Ceza'ya dair merak edilenler...

CEZA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

31 Aralık 1976 yılında İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Bilgin Özçalkan, "Ceza" adı ile bilinmektedir. Kariyer yolculuğunda önce Elektrik Teknisyeni olan Bilgin Özçalkan, bu işi bir süre yapmış ve sonrasında, küçük yaştan itibaren ilgilendiği rap müziğe yoğunlaşmıştır ve katıldığı yarışmalarda birçok birincilik almıştır. 1996 yılında kurduğu ilk grubu U.C.S’nin ardından, 1998 yılında Tarık Gamert (Dr. Fuchs) ile birlikte Nefret grubunu kurmuştur. 1999 yılında Tunç Dindaş’ın projesi olan “Yeraltı Operasyonu” adlı toplama bir albümde yer alan şarkıları, rap dünyasında yankı oluşturmuştur. Ceza, 2000 yılında “Meclisi Ala-İstanbul” albümünün ardından 2001 yılında “Anahtar” albümünü piyasaya çıkararak büyük başarı yakaladı. Dr. Fuchs askere gittiği için çalışmalarına tek başına devam eden Ceza, 2002 yılının Haziran ayında, Sirhot, Funky C ve Mic Check gibi isimlerle birlikte çalıştığı “Med-Cezir” albümünü çıkararak yine gündemde yerini aldı. 

2002 yılında ilk yurtdışı konserini veren Ceza, yurtiçinde de yüzlerce konser ile sevenlerine seslendi. Hip Hop dünyasının önemli ödüllerinin sahibi oldu. 2004 yılına gelindiğinde “Rapstar” albümünü çıkaran Ceza, 29 Ağustos 2006’da çıkardığı ve 17 parçadan oluşan “Yerli Plaka” albümü ile büyük bir başarı yakalayarak, 2007 yılında Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde, "En İyi Türk Şarkıcısı" ödülünü alarak bir ilke imza attı. Ardından “36 Kingz Kreuzberg” albümünü yayınladı. 

2010 yılında “Onuncu Köy” albümü ile yine büyük bir başarı yakalayan ve milyonlara ulaşan Ceza, bir süre müziğe ara verdikten sonra 2015 yılında “Suspus” albümünü sevenleriyle buluşturdu ve aynı yıl albüme adını veren “Suspus” şarkısının klibini yayınlayarak sevenleri tarafından dinlenmeye devam etmiştir. Sezen Aksu ile yaptığı düet de milyonlara ulaşarak unutulmaz parçalar arasına girmeyi başarmıştır.

Ceza kimdir, gerçek adı nedir? Rap dünyasının sevilen ismi Ceza kaç yaşında, nereli?

CEZA'NIN ALBÜMLERİ

  • 1999 – Toplama albüm – Yeraltı Operasyonu (Ceza, albüme eşlik eden isimlerdendir)
  • 2000 – Asya Sentez albümü – Toplama Kampı (Mini Albüm)
  • 2000 – Nefret albümü – Meclis-i Âlâ: İstanbul
  • 2001 – Nefret albümü – Anahtar
  • 2002 – Solo albüm – Med-Cezir
  • 2004 – Solo albüm – Rapstar
  • 2006 – Solo albüm – Feyz Al
  • 2006 – Solo albüm – Yerli Plaka
  • 2007 – Solo albüm – Evin Delisi
  • 2008 – Bomba Plak (Killa Hakan ile ortak albüm)
  • 2008 – 36 Kingz Kreuzberg
  • 2010 – Solo albüm – Onuncu Köy
  • 2015 – Solo albüm – Suspus
  • 2019 – Single – Beatcoin

Ceza kimdir, gerçek adı nedir? Rap dünyasının sevilen ismi Ceza kaç yaşında, nereli?

CEZA'NIN ALDIĞI ÖDÜLLER

2007 – En İyi Türk Sanatçı – MTV Avrupa Müzik Ödülleri
2008 – İletişim Şeref Diploması – Türkiye Fair Play Ödülleri
2016 – En İyi Şarkı – Suspus – 13.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri
2016 – En İyi Rap Sanatçısı – 13.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri

CEZA'NIN YER ALDIĞI DİZİLER

2005 – İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (Ceza) 
2013 – Leyla ile Mecnun (Az Sakallı Dedenin Torunu) 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
aa29 Haziran 2022 04:01

aa

Sonraki Haber Yükleniyor...