Tgrt Haber
30 Kasım 2021 14:02

Jack Dorsey kimdir, kaç yaşında? Twitter'ın eski CEO'su neden istifa etti?

"Jack Dorsey kimdir, kaç yaşında? Neden Twitter'dan istifa etti?" soruları gündemde yer almaya devam ediyor. 16 yıllık görevinden istifa ettiğini açıklayan Jack Dorsey'ın hayatı ve kariyer yolculuğu boyunca neler yaptığı da merak ediliyor. İşte, Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey'ın hayatı ve bilinmeyenleri!

Jack Dorsey kimdir, kaç yaşında? Twitter'ın eski CEO'su neden istifa etti?
jack dorsey,twitter,ceo,istifa

Twitter eski CEO'su Jack Dorsey'ın istifasının ardından, Twitter Baş Teknoloji Sorumlusu Parag Agrawal'ın şirketin yeni CEO'su olacağı açıklandı. İstifa haberi sonrasında Twitter hisseleri ABD borsasında yüzde 10 değer kazanırken; Dorsey'ın "Şirketimizde yaklaşık 16 yıl görev yaptıktan sonra, nihayet ayrılma zamanımın geldiğine karar verdim" paylaşımı da gündemde yerini almıştı. Peki, Jack Dorsey kaç yaşında, kimdir? Jack Dorsey'ın istifasına dair detaylar haberimizde...

JACK DORSEY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

19 Kasım 1976 yılında Amerika'da dünyaya gelen Jack Dorsey, 1994 yılında bazı taksi şirketleri tarafından hala daha kullanılmakta olan, açık kaynak kodlu sevkiyat yönlendirme yazılımını geliştirirerek kariyer yolculuğuna başladı. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Jack Dorsey, 2000 yılında ise BlackBerry ve e-posta yoluyla arkadaş listesinin güncellenmesini sağlayan bir yazılım geliştirerek bir başarıya daha imza attı. Aynı zamanda, 2002 yılında masörlük lisansı alan Dorsey, 2006 yılına gelindiğinde, mesajlaşma fikrine yeniden odaklandı. Buna en uygun modelin SMS olduğuna karar veren Dorsey,  telefondaki kısa mesajlaşmayı web ortamına taşımaya karar verince, "Twitter" ortaya çıktı. 2006 yılında Twitter'ı kuran Dorsey, 2009 yılında Square'ı kurarak; 2008 yılında MIT Technology Review tarafından "en yenilikçi" 35 kişiden biri seçilerek adını duyurdu.

Jack Dorsey kimdir, kaç yaşında? Twitter'ın eski CEO'su neden istifa etti?

JACK DORSEY'IN ÖZEL HAYATI

Her akşam bir saatini meditasyona ayıran 42 yaşındaki milyarder 20 yıldır meditasyon yaptığını söylüyor ve sabahları kahvaltı yapmıyor. Her sabah sekiz kilometre mesafedeki ofisine yürüyerek giden Dorsey, yürümenin, kendisine düşünme ve podcast dinleme şansı verdiğini ifade ediyor. Dorsey "Yürümekten çok koşuyor gibi görünüyorum. Olabildiğince çok güneş ışığı almaya çalışıyorum ve 9'da çalışmaya başlıyorum" diyerek yaşam biçimini anlatıyor. İlk ve tek yemeğini akşam 6 ile 9 arası yiyen Dorsey, bu saatlerde besin almıyor. Menüde ise yalnızca balık, tavuk ya da et; yanında roka salatası, ıspanak ya da brüksel lahanası bulunuyor. 

Jack Dorsey kimdir, kaç yaşında? Twitter'ın eski CEO'su neden istifa etti?

JACK DORSEY VE TWİTTER'A DAİR...

Dorsey, Twitter'ı 2006'yılında 30 yaşındayken Biz Stone, Evan Williams ve Noah Glass ile birlikte kurduktan sonra 2008 yılında Twitter'ın başkanlığından ayrılarak dijital ödeme platformu Square'i kurdu. Square'ın büyüyerek milyar dolarlık bir şirket haline dönüşmesinin ardından; Dorsey, geçtiğimiz günlerde Twitter CEO'luğundan istifa etti. Dorsey'ın bir süredir tek bir işe kanalize olması için yatırımcıların istifa baskısı altında olduğu bilinmekteydi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...