Tgrt Haber
19 Ocak 2022 17:00

40 yıl boyunca ışıksız ıssız barakada köle gibi çalışanını sakladı!

İngiltere'de bir adam, çalışanını 40 yıl boyunca ışığı bile olmayan, ıssız bir bahçe kulübesinde yaşamaya zorladı. Adam, 'Modern Kölelik Yasası'nı ihlal etmekle suçlandı, işçi ise devlet korumasına alındı.

40 yıl boyunca ışıksız ıssız barakada köle gibi çalışanını sakladı!
ingiltere,köle,işçi,çalışan

İngiltere'de 56 yaşındaki Peter Swiles, yanında çalıştırdığı işçisini 40 yıl boyunca bahçesindeki ahşap bir kulübeye hapsetti. Peter Swailes'ın 81 yaşındaki babası da suçlu bulundu fakat mahkeme başlamadan önce hayatını kaybetti. Swailes, modern kölelik iddialarını önce reddetti ardından ise duruşmada suçunu itiraf etti. 

Polisler, ihbar üzerine 40 yıl boyunca köle gibi tutulan adamı kurtardı, şimdilerde 58 yaşında olan işçi, ışıksız ve ısıtmasız karanlık kulübede bulundu.

40 yıl boyunca ışıksız ıssız barakada köle gibi çalışanını sakladı!

İşçinin günde yaklaşık 13.60 dolara Swailes için çiftliklerde boya yaptığını söyledi.

40 yıl boyunca ışıksız ıssız barakada köle gibi çalışanını sakladı!Peter Swailes

Yetkililer, Swailes ailesinin köpeğinin yaşadığı başka bir barakanın, işçinin yaşadığı yerden 'çok daha iyi durumda' olduğunu söyledi. BBC'nin haberine göre, soruşturma memuru Martin Plimmer, konuya ilişkin şunları söyledi:

''Bu korkunç bir soruşturma oldu. Emniyette geçirdiğim tüm yıllar boyunca, sömürünün bu kadar uzun sürdüğü bir modern kölelik vakası görmedim. Ancak şu an aklımda her şeyden önce kurban var. Birkaç yıl öncesine kadar tüm yetişkin hayatı boyunca istismara uğradığını unutmayalım. Şu anda 60'lı yaşlarının başında.

''Şimdi bile, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Kırk yıl boyunca fiilen köle olarak tutuldu, Yaşadığı deneyimin onu hayatının geri kalanı boyunca travmatize edeceğinin fazlasıyla farkındayız. Bu koşullar altında olabildiğince normal bir hayat yaşamak için ihtiyaç duyduğu sık ve tutarlı desteği almaya devam etmesini sağlamaya kararlıyım.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...