Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 07:09 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 12:33

ABD’den Dedeağaç’a silah ve askeri araç yığınağı

Hafta sonu Dedeağaç Limanı’na yanaşan dev nakliye gemisi “ARC Endurance” aralarında tank ve paletli personel taşıyıcıların da olduğu 2 bin 500’den fazla askeri araç ile teçhizat indirdi. Bölgede etkinliğini arttıran ABD’nin bu hamlesinin Yunanistan’a “yanındayız” mesajı taşıdığı uzmanlar tarafından ifade edildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
ABD’den Dedeağaç’a silah ve askeri araç yığınağı
dedeağaç,yunanistan,abd

Yunanistan’daki üs sayısını arttıran ABD, lojik merkezi olarak kullandığı Dedeağaç’a yığınak yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Dedeağaç Limanı’na yanaşan dev nakliye gemisi “ARC Endurance” aralarında tank ve paletli personel taşıyıcıların da olduğu 2 bin 500’den fazla askeri araç ile teçhizat indirdi. Yükünü boşalttıktan sonra limandan ayrılan geminin, yeni askeri malzemelerle birlikte Dedeağaç’a döneceği öğrenildi.

EKİM’DEN SONRAKİ EN BÜYÜK SEVKİYAT

101. AASLTDIV’in Komutanı Tümgeneral JP McGee, Dedeağaç limanında geminin yükünü boşaltmak üzere görevli personele hitap etti. Yunanistan’ın Dedeağaç’taki liman, ABD ordusu, Yunan ve NATO müttefikleri için stratejik değerini gösterdiğini belirten McGee, görevli personele teşekkür etti. Gemiden indirilen binlerce askeri teçhizatın bir kısmının Yunanistan’da kalacağı, bir kısmının da karayolu ve demiryoluyla Bulgaristan üzerinden Romanya ve Polonya’ya sevk edileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında da bölgeye çok sayıda helikopter, İHA, tank, top ve ağır silah sevk edilmiş, Romeo, Sikorsky, Chinook tipi helikopterler, M1 Abrams tipi tank dahil olmak üzere çok sayıda askeri araç ve teçhizat getirilmişti.

ABD’den Dedeağaç’a silah ve askeri araç yığınağı

YENİ NATO KONSEPTİ

Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, şu bilgileri verdi: “Rusya’yı çevreleme politikasının önemli adımlarından biri hayata geçirildi. ABD bölgedeki unsurlarını Polonya ve Romanya’ya sevk edip hareket alanını genişletememişti. Almanya, Fransa gibi ülkelerin karşı çıkmasıyla NATO planına göre kuvvetlerin kaydırılmasında sıkıntı yaşanıyordu. Ukrayna-Rus savaşı ABD’ye istediği ortamı sağladı. NATO 2030 vizyonu gereği yeni bir kolordu komutanlığının Polonya’ya konulması için girişim başladı. Dedeağaç Limanı’na indirilen sevkiyat bu anlama geliyor.”

YUNANİSTAN’A GÜVENCE

ABD’nin Yunanistan’da kurduğu üsler ve sevkiyatla “Sizi Türkiye’ye karşı koruruz” mesajı verdiğini de kaydeden Erenel, “İkili anlaşmalarda Yunanistan’ın söz konusu kuvveti Türkiye’ye karşı kullanmasını sağlayan maddeler yer almıyor” dedi. “Olası bir gerilimde kara harekatında Türkiye ABD ile karşı karşıya gelir mi?” sorusuna ise Erenel şu cevabı verdi: “Trakya üzerinden Yunanistan’a harekat anlamsız olur. Bölgedeki harekat alanı oldukça dar. Zaten ABD’nin Nestos Nehri bölgesini seçmesinin amaçlarından biri de Yunanistan’a Türkiye’ye karşı güvence vermek.”

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatih 6 Temmuz 2022 08:35

Gavurun sözümü olur

Sonraki Haber Yükleniyor...