Tgrt Haber
24 Eylül 2021 12:49

Brezilya'da halk Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı!

Brezilya'da 100 milyon kişinin aç olduğunu söyleyen öfkeli halk, Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı ellerinde tava ve tencerelerle bastı.

Brezilya'da halk Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı!
brezilya,protesto

Brezilya'da artan enflasyon nedeniye yaşanan ekonomik eşitsizlik halkın canına tak etti. Onlarca gösterici, Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı. Ülkenin en büyüj borsasında hisse senedi fiyatlarını gösteren elektronik panellerin altında toplanan göstericiler kırmızı pankartlar açarak sloganlar attı.

Protestoyu organize eden Evsiz İşçiler Hareketi’nin lideri Debora Pereira protestolarına ilişkin şunları söyledi:

"Spekülasyonun ve toplumsal eşitsizliğin en büyük sembolü olan Sao Paulo borsasını işgal ediyoruz. Şirketler kâr ederken, insanlar aç ve iş giderek daha güvencesiz hale geliyor.100 milyon Brezilyalı aç yatarken, milyarderlerin burada her gün 6,6 milyar doları ceplerine indirmelerini kabul etmiyoruz.''

Brezilya'da halk Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı!

Aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu suçlayan göstericilerden birinin taşıdığı pankartta ''Her şey Bolsonaro'nun suçu'' yazması ise dikkat çekti. Protestonun ardından göstericiler, binayı terk etti.

Öte yandan Brezilya'da ekonomik eşitsizlik, Covid-19 pandemisi nedeniyle daha da belirgin bir hal aldı. 213 milyonlu nüfuslu ülkede 590 binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yıllık enflasyonun yaklaşık yüzde 10 olduğu Brezilya’da 14 milyon kişi işsiz kaldı.

Ayrıca aşırı soldaki Sosyalizm ve Özgürlük Partisi (Psol) için São Paulo vali adayı olan Guilherme Boulos, işgal hareketini övdü:

"Bazılarının karı, diğerlerinin açlığı anlamına gelmez. Borsadaki protestoları için “Evsiz İşçiler Hareketi”ni tebrik ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...