Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 16:36

İki başlı kaplumbağa görenleri şaşırttı

Amerika Güney Carolina'daki Edisto Beach Eyalet Parkı'ndaki kaplumbağa yuvalarını kontrol eden gönüllüler, iki başlı kaplumbağayı görünce sosyal medyada paylaştı.

İki başlı kaplumbağa görenleri şaşırttı
kaplumbağa,,amerika,

Güney Carolina sahilinde çok nadir görülen bir olay yaşandı. Edisto Beach Eyalet Parkı'nda, kaplumbağa yuvalarını rutin olarak kontrol eden bir grup devriye ve gönüllü, iki başlı bir kaplumbağa yavrusu buldu. Gönüllüler, iki başlı yavru kaplumbağayı sosyal medya platformu Facebook'ta paylaştılar, görenler şaşkınlığa uğradı. 

Gönüllüler bir süre daha kaplumbağaların yuvalama noktasında inceleme yapacaklar. Yuvanın üreme olasılığını değerlendirmek için kabuklarından çıkan ve ölen yavrular olup olmadığına bakacaklar.

İki başlı kaplumbağa görenleri şaşırttı

Gönüllüler, iki başlı kaplumbağayı bulmadan önce yuvayı kazdıklarında üç canlı yavru bulduklarını fakat aralarından bir tanesinin ön plana çıktığını söyledi. The Mirror'ın haberine göre açıklamada, "çok ender" bir keşfin yapıldığını anlattılar:

"Geçtiğimiz Çarşamba günü bir envanter yaparken, devriyeler ve gönüllüler yuvada üç canlı deniz kaplumbağası yavrusu buldular. Ancak özellikle bir yavru iki başlı olduğu için göze çarpıyordu. Bu iki başlı yavru, genetik bir mutasyonun sonucudur.''

"Geçtiğimiz yıllarda Güney Carolina'da başka iki başlı yavrular bulundu, ancak bu Edisto Beach Eyalet Parkı'ndaki devriye ekibi için bir ilkti. Birkaç fotoğraftan sonra, iki başlı yavru kaplumbağa, diğer iki yavruyla birlikte okyanusa bırakıldı."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...