Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 12:06 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 12:19

İsrail Başbakanı Yair Lapid'den 'Saldırıya devam' emri! Onlarca kişi hayatını kaybetti

İsrail'de sivil katliamı durmak bilmiyor. Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılar hakkında açıklama yapan İsrail Başbakanı Yair Lapid, ''Operasyon gerektiği sürece devam edecek'' dedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsrail Başbakanı Yair Lapid'den 'Saldırıya devam' emri! Onlarca kişi hayatını kaybetti
israil,gazze,filistin,saldırı

İsrail Başbakanı Yair Lapid ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Şafak Vakti operasyonu olarak adlandırdıkları ve 3'üncü gününde devam eden Gazze Şeridi saldırıları hakkında açıklama yaptı. Başbakan Lapid, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, şu ana kadar aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 253 kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Güvenlik Ajansı (Shin Bet) ve güvenlik güçleri, barışı yeniden sağlayıp, çocuklara yönelik tehdidi ortadan kaldırana kadar İslami Cihat Örgütüne karşı savaşmayı sürdürecek" açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanı Yair Lapid'den 'Saldırıya devam' emri! Onlarca kişi hayatını kaybetti

''OLAĞANÜSTÜ BAŞARI''

Refah bölgesinin hedef alındığı saldırıda İslami Cihat Örgütünün önde gelen isimlerinden Halid Mansur'un öldürülmesini "olağanüstü başarı" olarak nitelendiren Başbakan Lapid, "Hedef olmayanlara karşı zararı en aza indirmek için sorumlu şekilde hareket ediyoruz" dedi. İsrail güçlerinin Refah bölgesindeki bir binayı vurması sonucu aralarında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu, 3'ü kadın toplam 8 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid'den 'Saldırıya devam' emri! Onlarca kişi hayatını kaybetti

32 CAN KAYBI, 253 YARALI

İsrail'in 5 Ağustos'tan bu yana saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verildi. Bakanlık açıklamasında, 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralı sayısının 253'e yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nuran Kaptan 7 Ağustos 2022 16:39

Allahım sen bütün islam alemine hidayet ver cihat şuuru ver masum halkı katleden siyonistlerı kahru perişan eyle yarabbi amin inşallah amin

Sonraki Haber Yükleniyor...