Tgrt Haber
16 May 2021 18:29

İtalyan işçiler İsrail'e silah sevkiyatını reddetti

İtalya’da Sendikalar Birliği Toskana şubesi, Livorno Limanı'na gelen gemiye İsrail’e silah taşıdığı gerekçesiyle sevkiyat yapmayı kabul etmedi. Livorno’dan sonra Napoli liman işçileri de Filistin için dayanışmayı seçti ve İsrail için silah taşımayı reddetti.

İtalyan işçiler İsrail'e silah sevkiyatını reddetti
Livorno,,Napoli,,işçişeri,,silah sevkiyatı,,Filistin,,İsrail

USB Toskana şubesinden yapılan açıklamada, İsrail'in Aşdod Limanı'na silah taşıdığı belirtilen "Asiatic Island" gemisinin dün Livorno Limanı'na geldiği bildirildi.

"SİLAHLAR FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEK İÇİN KULLANILACAK"

Açıklamada, gemideki silahların çok sayıda Filistinli sivil ve çocuğu öldürmek için kullanılacağı ifade edildi.  "Asiatic Island" gemisine Livorno’da herhangi bir ek patlayıcı madde ve silah sevkiyatı olup olmadığının henüz bilinmediğine dikkat çekildi.

"KATLİAMLARA GÖZLERİMİZİ KAPATAMAYIZ"

Açıklamada, Livorno liman işçilerinin böyle bir silah sevkiyatının olup olmayacağını araştırdığına işaret edildi. Yapılan açıklamada, "Çalışmak önemli, özellikle böyle bir zamanda ancak sivil halka yönelik devam eden katliamlara gözlerimizi kapatamayız ya da daha kötüsü buna suç ortağı olamayız." ifadesi kullandı.

"İŞÇİLER VE LİVORNO HALKI İÇİN DE GÜVENLİK RİSKİ TAŞIYOR"

Açıklamada ayrıca çok sayıda zırhlı aracın iskelede gemiye yüklenmek için beklediğine dair bazı bildirimlerin de geldiği aktarıldı.

Söz konusu silahların savaşta kullanılması haricinde işçiler ve Livorno halkı için de güvenlik riski taşıdığı vurgulandı.

FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGİ DÜZENLEYECEKLER

Açıklamada, USB olarak bugün Livorno kent merkezinde Gazze Şeridi’nin bombalanmasının ve Filistin topraklarının işgalinin durdurulması için Filistin’e destek mitingi düzenleneceği belirtildi.

FİLİSTİN'E BİR DESTEK DE NAPOLİLİ İŞÇİLERDEN GELDİ

Livorno’dan sonra Napoli liman işçileri de Filistin için dayanışmayı seçti ve İsrail için silah taşımayı reddetti. Liman işçileri Livornolu meslektaşları gibi Filistin'e yönelik katliamın ortağı olmayı reddettiklerini duyurdular.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...