Tgrt Haber
21 May 2022 13:56 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 13:12

Kene ve yılanın ardından yeni tehlike! 8 gözüyle korku saçıyor

Türkiye'de havaların ısınmasıyla beraber baş gösteren kene ve yılan tehlikesine şimdilerde Avrupa'da görülen karadul örümceği de eklendi. 

Kene ve yılanın ardından yeni tehlike! 8 gözüyle korku saçıyor
ingiltere,örümcek

Yaz aylarına doğru ilerlerken havaların ısınmasıyla beraber kene ısırıkları ve yılan tehlikesi kendisini göstermeye başladı. Avrupa'daki tehlikeler de dünyayı alarma geçirdi. İspanya'da ortaya çıkan ve kör ettiği iddia edilen sineğin ardından bir korkutan haber de İngiltere'den geldi.

İngiltere'de de sıcaklıkların artmasıyla birlikte sahte dul ve karadul örümceklerinin üreme hızı giderek arttı. Sekiz tane gözü olması ve karanlık yerlerde dolaşması nedeniyle insanları ürküten karadul örümceğine karşı teyazkkuza geçildi. Örümcek, zehri nedeniyle büyük korku saçıyor.

Karadul örümcekleri dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak biliniyor. Akdeniz ülkelerinin birçoğunda yaşıyorlar. Türkiye'de yaşayan türünün adıysa Akdeniz karadul örümceğidir. İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Van ve Kars'ta kayıtlara geçmiş bir türdür.

İSPANYA'DA KÖR EDEN SİNEK TEHLİKESİ

İspanya'nın Endülüs, Aragon, Katalonya, Madrid, Murcia ve Valensiya gibi birçok şehrinde ortaya çıkan sinekler endişelere neden oldu. Özellikle tatil bölgelerinde panik yaşanmaya başladı, sinek ısırıkları nedeniyle çok sayıda şikayet kaydedildi.

Dişleriyle deriyi görmesiyle bilinen ve "Kör bırakan kara sinek" adıyla anılan sinekler, oluşturduğu etki nedeniyle geçici körlüğe neden olabiliyor. Afrika'da sinek tarafından ısırılan bazı insanların kör olduklarına dair raporların tutulduğu öne sürüldü.

Sinek ısırığı şikayetlerinin artmasının ardından İspanya'nın tatil bölgelerinde kalan insanlara uyarı yapıldı. Sineğin Avrupa'nın başka bölgelerinde var olup olmadığı henüz bilinmezken, İspanya'da da körlük vakasına rastlanmadığı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...