Tgrt Haber
31 Ekim 2021 15:15

Kıtlık yaşanan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'dan ilginç çağrı

Kuzey Kore'de 73 yılın en kötü günleri yaşanıyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise ülkesinde yaşanan gıda ve ilaç kıtlığına ilişkin ilginç bir çağrıda bulundu.

Kıtlık yaşanan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'dan ilginç çağrı
kuzey kore,kim jong-un,kuğu,kıtlık

Kuzey Kore son zamanlarda ship olduğu nükleer ve balistik füze denemelerinin sonucu olan yaptırımlarla baş ederken bir de Rusya ve Çin'le olan sınırları pandemi nedeniyle kapandı. Ülkeye kıtlık hakim olunca ise 73 yılın en zon günleri yaşanmaya başladı. Özellikle gıda ve ilaç üzerine yaşanan sıkıntı halkın zorluklar yaşamasına neden oldu. 

Kuzey Kore lideri, yaşanan kıtlığın ardından harekete geçti.  Vatandaşlarına 'siyah kuğu' yeme çağrısında bulunan Kim, ürünün lezzetine ve besin değerlerine dikkat çekti. 

Kore İşçi Partisi’nin baş sekreteri Ri Jong Nam tarafından ülkesinin doğusunda açılan Kwangpho Çiftliği, siyah kuğuların yetiştirilmesi için kullanılıyor. 

Kıtlık yaşanan Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'dan ilginç çağrı

''SİYAH KUĞU KANSERE KARŞI ETKİLİ''

Kuzey Kore'de yayın yapan NK News, 2019 yılından bu yana ülkede tüketilen siyah kuğu etinin kansere karşı etkili olduğunu ortaya çıkaran araştırmaların olduğunu da iddia ediyor.

Kim Jong-un, mevcut durumu 1990'larda yaşanan ve üç milyona yakın kişinin hayatını kaybettiği kıtlığa benzetmişti.

Son olarak dokuz yıllık iktidarının en büyük ülke içi sınavıyla karşı karşıya kalan Kuzey Kore lideri Kim’in, parti üyelerine, “halkı bu zorluktan kurtarmak için bir yürüyüş başlatmaları” talimatını da vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...