Tgrt Haber
27 Ekim 2021 22:55

Son dakika: Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Erdoğan-Biden buluşması ele alındı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, telefonda görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın planlanan görüşmesi öncesinde olumlu gündem oluşturulmasına yönelik adımlar üzerinde duruldu.

Son dakika: Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Erdoğan-Biden buluşması ele alındı
Hulusi Akar,Lloyd James Austin,Recep Tayyip Erdoğan,Joe Biden

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın planlanan görüşmesi öncesinde olumlu gündem oluşturulmasına yönelik adımlar üzerinde duruldu.

BEYAZ SARAY'DAN OLUMLU SİNYAL

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün Beyaz Saray'da gerçekleştirilen basın toplantısı sırasında kendisine yöneltilen Biden ile Erdoğan arasında bir görüşme olup olmayacağı sorusuna yönelik yaptığı açıklamada, "Biden'ın programında yer var. Sanırım ek ikili görüşmeler için sonuçlandırmaya çalıştığımız programda belirtmiştim" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Erdoğan-Biden buluşması ele alındı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar - ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin

ANKARA'YA YENİ BÜYÜKELÇİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake'in Ankara Büyükelçiliği adaylığı, Senato Genel Kurulunda yapılan sözlü oylamada kabul edilmişti

Senato'dan onay alan Flake'in, yakın zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralması bekleniyor.

'KAVALA BİLDİRİSİ'NDE GERİ ADIM

Osman Kavala'nın serbest bırakılmasının istendiği ve ABD'nin başını çektiği 10 ülkenin paylaştığı bildiri krizinde kısa sürede sonlandırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiyi "İstenmeyen adam ilan edeceğiz" açıklamasın ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından geri adım atmıştı. Paylaşımda diplomatik misyonların 'içişlerine karışmama' kuralını düzenleyen Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine ABD'nin riayet ettiği belirtilirken, Kavala açıklamasında yer alan ülkelerin tamamı da geri adım attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...