Tgrt Haber
26 Kasım 2021 16:46

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Darbe istihbaratı aldım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 1-2 Aralık tarihlerinde Ukrayna'ya darbe yapılacağı bilgisini aldığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Darbe istihbaratı aldım
ukrayna,vladimir zelenskiy,rusya,darbe

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, düzenlediği basın toplantısında ülkede Rusların da dahil olduğu bir darbe girişimi bilgisi aldığını duyurdu. Zelenskiy, yabancı istihbarat güçlerine değinerek, "Devletimizin içinde yabancı istihbarat servislerinin çıkardığı zorluklar var. Açıkça söyleyeyim 1-2 Aralık tarihlerinde ülkemizde darbe olacağı bilgisini aldım" dedi.

Zelenskiy, darbe planının kanıtı olarak ses kayıtlarının bulunduğunu da vurgulayarak, "Sınırlarımızın kontrolü tamamen elimizde ve herhangi bir gerilimin tırmanmasına hazırız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: Darbe istihbaratı aldım
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy

''ÜLKENİN EN ZENGİNLERİNDEN AHMEDOV'U DA KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR''

Ukrayna’nın en zenginleri listesinde adı en üst sıralarda yer alan Kırım kökenli Rinat Ahmedov’un da darbe girişimine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Zelenskiy, "Ahmedov’u da içlerine almaya çalıştıklarını biliyoruz. Ahmedov’u devlete karşı savaşın içine almaya çalışmak onu aşağılamak demektir. Kendi halkına ve devletine savaş açmak onun en büyük hatası olur. Onu savaşa çekmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA VE RUSYA ARASINDAKİ GERİLİMDE SON DURUM

Rusya’nın Ukrayna’yı "işgal etmeye" yönelik hazırlıklar yaptığıyla ilgili iddiaları geçtiğimiz günlerde değerlendiren Peskov, Ukrayna'ya saldırmayı planlamadıklarını belirtti. ABD ve Ukrayna basınında, Rusya’nın saldırı hazırlığında olduğuna yönelik iddiaların yer aldığına işaret eden Peskov, "Biz ise Ukrayna’nın saldırı hazırlığında olduğunu söylüyoruz. Bu, doğru anlaşılması ve yorumlanması gereken ince bir ayrımdır." dedi.

Peskov, Rusya’nın herhangi birine saldırmaya yönelik bir plan hazırlamadığını savunarak şunları da sözlerine ekledi:

"Rusya'nın kimseye saldırmayacağını ve saldırgan planları olmadığını defalarca dile getirdik. Aksini iddia etmek ve ülkemizdeki Rus askerlerinin manevralarını bu tür planlarla ilişkilendirmek son derece yanlıştır. Minsk anlaşmalarının uygulanmasında ilerleme sağlanamaması, Avrupa'daki gergin durumu körüklemektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...