Tgrt Haber
12 Haziran 2022 14:41 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 15:04

Ukrayna'dan Rusya'ya ağır darbe: Stadyumu havaya uçurdu, 300 paralı asker öldü

Moskva gemisini batırarak Rusya’ya büyük bir darbe indiren Ukrayna, Rus paralı askerler Wagner Grubu'nun Lugansk'ta yerleştiği stadyumu vurdu. 300 paralı askerin biri hariç tamamının hayatını kaybettiği bildirildi. 

Ukrayna'dan Rusya'ya ağır darbe: Stadyumu havaya uçurdu, 300 paralı asker öldü
Rusya,Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı harekatı 4 aya yaklaşıyor. Savaş tüm şiddetiyle devam ederken Ukrayna ordusu, Moskva gemisini batırdıktan Rusya’ya bir ağır darbe daha indirdi. Ukrayna ordusu, Rus paralı askerler Wagner Grubu'nun Lugansk'ta yerleştiği stadyumu vurarak 300 paralı askerden bir hariç tamamını öldürdü.  

Kiev çevresinden püskürtüldükten sonra Donbas'ı işgal etmeye odaklanan Rus ordusu, haftalardır kıyasıya bir savaşın yaşandığı Severodonetsk'i kontrol altına alamadı.

YÜZLERCE KİŞİ FABRİKAYA SIĞINDI

Severodonetsk'in bağlı olduğu Lugansk bölgesinin valisi Sergey Hayday, son yaptığı açıklamada Ukrayna birliklerinin halen Azot kimya fabrikasını elinde tuttuğunu söyledi. Valinin verdiği bilgiye göre, çatışmaların devam ettiği tesiste yüzlerce sivilin sığındığını da aktardı. Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı bir grup ise 300 ya da 400 kadar Ukrayna askerinin kimya fabrikasında sıkışıp kaldığını ileri sürüyor.

Rus işgalciler, Lugansk'ta ele geçiremedikleri tek yer olan Severodonetsk'i kontrol etmek için tüm silahlarıyla saldırıyor. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Donbas'taki savaşın kaderinin sanayi şehri Severodonetsk'te belirlenebileceğini söyledi.

RUSYA KİMYASAL TESİSİ VURDU

Ukrayna'nın Severodonetsk kentinde yetkililer, Rus bombardımanının kentte bulunan kimyasal tesiste büyük bir yangına neden olduğunu söyledi. Ayrıca kentteki çatışmalar da devam ediyor. Luhansk bölge valisi Serhiy Haidai, Ukrayna TV'ye yaptığı açıklamada Cumartesi günkü yangının, azot tesisindeki hasar görmüş radyatörlerden tonlarca petrol sızmasıyla birlikte başladığını belirtti.

Kaynak: BBC 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...