Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 13:47

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı konuları neler 2021?

MEB tarafından her yıl düzenlenen bursluluk sınavı ile ilgili öğrenciler ‘’Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınav konuları nelerdir?’’ sorularını sormaya başladı.

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Bursluluk sınavı konuları neler 2021?
MEB,,bursluluk sınavı,,bursluluk sınav tarihi,

Bursluluk sınavı her sene Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenleniyor. Bursluluk sınavı, ilköğretim ve lise öğrencilerine verilecek olan bursun sınavıdır. Son günlerde koronavirüs nedeniyle ertelenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ne zaman olacak sorusu gündeme geldi. Sınava hazırlanacak olan öğrenciler ‘’Bursluluk sınavı hangi konular sorulacak?’’ sorunun cevabını arıyor.

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

Eski ismi Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) olan sınav, Covid-19 önlemleri kapsamında ertelenmişti. Öğrenciler ve aileleri bursluluk sınavı konusunda endişelenirken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursluluk sınavı hakkında açıklama yaptı. MEB bursluluk sınavı 2021 ile ilgili açıklamasında, sınav tarihi, sınav konuları, kazanım hakkında detaylara yer verdi. Sınava girmeyi hedefleyen binlerce öğrenci MEB bursluluk sınavı duyurusuna odaklandı. Öğrenciler sınavı kazandığı takdirde ortaokul ve lise öğrenimler boyunca maddi destek alabilecek.

Bursluluk sınavı şartlarıMEB tarafından açıklanıyor.

Bursluluk sınavı amacı ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve maddi destek imkanı vermek. Maddi açıdan durumu iyi olan öğrenciler sınava girse dahi bu imkanlardan yararlanması mümkün olmadığı için sınava girmesine gerek yok. Aile içinde kişi başına düşen maddi gelir asgari ücretin üzerindeyse öğrenciler sınava girse dahi bursluluk sınavı imkanlarından yararlanamaz.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen bursluluk sınav tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak daha önce yapılan açıklamalarda bursluluk sınavı Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bursluluk sınavı zamanı geldiğinde en önemli konuların başında bursluluk sınav giriş belgesi geliyor. Adayların bursluluk sınavı başvurusu yapmadan önce fotoğraflarının güncel olduğunu kontrol etmeleri gerekiyor. Bursluluk sınavı girişinde sınav giril belgesi konusunda sıkı bir takip yapılmaktadır. Fotoğrafı ve bilgileri güncel olmayan adaylar sınava alınmaz. Sınav giriş belgesi ile ilgili güncellemeler E-Okul üzerinden fotoğraflı hesap ile yapılabilir. Sınav tarihinin belirlenmesinin ardından bursluluk sınav giriş belgesi 7 gün önce açılır.

2021 BURSLULUK SINAV KONULARI NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan bursluluk sınav konuları şu şekildedir: 2021 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamalar yayımlandı. 2021 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı konu, kazanım ve açıklamalarına kurumun resmi internet sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

5,6,7. SINIF BURSLULUK SINAV KONULARI İÇİN TIKLAYIN!

8.SINIF BURSLULUK SINAV KONULARI İÇİN TIKLAYIN!

9,10,11. SINIF BURSLULUK SINAV KONULARI İÇİN TIKLAYIN!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...