Tgrt Haber
16 Mart 2024 22:30 - Güncelleme : 16 Mart 2024 22:45

KKTC'de sahte diploma skandalı: YÖDAK Genel Sekreteri tutuklandı!

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması derinleşiyor. Soruşturmanın son gelişmesinde, Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker tutuklandı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

KKTC’de sahte diploma soruşturmasında YÖDAK Genel Sekreteri Refiker tutuklandı. Lefkoşa'da bugün mahkemeye çıkarılan Refiker'in, KTSÜ Tıp Fakültesi'nin YÖDAK gündemine hızlı bir şekilde alınması için rüşvet aldığı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında bugün Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker tutuklandı. Lefkoşa’da bugün mahkemeye çıkarılan Refiker’in KSTÜ’nün tıp fakültesinin hızlı bir şekilde YÖDAK’ta gündeme alınması için rüşvet aldığı belirtildi.

KKTC'de sahte diploma skandalı: YÖDAK Genel Sekreteri tutuklandı! - 1. Resim

800 DOLARLIK FİŞTE İMZA

Refik’in ayrıca, üniversitenin muhasebe kayıtlarında bulunan ve farklı tarihlere ait 7 ayrı ödeme fişinde adının geçtiği kaydedildi. Fişlerde zanlıya toplam 6 bin 330 dolar, 700 Euro, 10 bin TL ve Airpods pro 2 kulaklık verildiğine dair not düşüldüğü de ifade edildi. Polis, zanlının 800 dolarlık fişte imzasının olduğunu, 800 dolar ve 700 euro para ile Airpods pro 2 kulaklığı aldığını tespit ettiklerini, diğer fişlerde yazanları ise alıp almadığını araştıracaklarını söyledi. Mahkeme zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

KKTC'de sahte diploma skandalı: YÖDAK Genel Sekreteri tutuklandı! - 2. Resim

YÖDAK BAŞKANI AVCI İSTİFA ETTİ

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta tutuklanan ve 3 gün süren tutukluluğun ardından tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı dün istifa mektubunu KKTC Cumhurbaşkanlığına iletti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...