Tgrt Haber
08 Haziran 2022 17:33 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 17:42

Altın 1000 TL'nin üzerine çıktı, kuyumculardan yeni tahmin geldi

Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin TL’nin üzerine çıkarken, bekledikleri rakamın geldiğini belirten kuyumcular 2023 tahminlerini açıkladı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Altın 1000 TL'nin üzerine çıktı, kuyumculardan yeni tahmin geldi
altın

Enflasyonun tüm dünyada etkisini göstermesi güvenli liman olarak görülen altına talebi arttı. Geçen yılın Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin liranın üzerini gördü. Ons altın fiyatı 1849 dolardan işlem görürken Dolar/TL kurundaki yükselişin de etkisiyle gram altın 1022 liraya ulaştı. Piyasalar son saatine girerken çeyrek altın bin 660 TL’nin üzerinden, yarım altın 3 bin 350 TL civarından ve tam altın 6 bin 700 TL’nin üzerinden işlem görüyor.

Ö Kuyumcular, gram altının bir TL’nin üzerine çıkması yatırımcıları mutlu ettiğini söylerken önümüzdeki dönemlerde gram altının 1400 TL’leri görebileceğini belirtti.

'ÖNÜMÜZDEKİ YILDA'

Gram altının geçen yıl 1050 TL’den 780 TL’ye gerilediğini ancak daha sonra hızla yükselişe geçtiğini belirten Trabzon Kuyumcular ve saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, ”Geçen yıla bakıldığında altında bu yıl gerileme olmuştu. Uluslararası piyasalardaki daralma ve doların yükselmesiyle altın biraz daha TL bazında bin 50’lere doğru çekmeye başladı. Geçen yıl bin 50 TL’den geri dönmüştü 780-800 TL’leri görmüştü. Tekrar hızlı bir zirve yaptı. Bekliyorduk Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında altının bu rakamlara ulaşacağını. Umarım çok daha fazla gitmez ama önümüzdeki yılda bin 250-bin 450 TL’leri görebileceğini ön görüyoruz. Özellikle yatırımcıları mutlu etmiştir, sevindirmiştir. Daha önceki yıllarda, geçtiğimiz yıl yüksek rakamla bağlantı yapan altın alanların yüzü güldü, sevindirdi. Dolayısıyla bizlerinde inşallah bu yazın düğünlerin artmasıyla beraber bu fiyatlarda olumlu bir şekilde seyreder” dedi.

Kuyumculardan Hasan Tonyalı da ”Bundan sonraki süreç içerisinde altının gramının bin 300-bin 400 TL’yi görmesi bekleniyor. Düğün sezonu açıldı ancak şu anda piyasada bir canlılık yok. Geçtiğimiz yıl altının gram fiyatı bin 50 TL-bin 70 civarlarını görmüştü. Dolayısıyla altının yükselmesiyle ilgili olarak gramı bin 300-bin 400 TL’yi bulacak. Yatırım yapmak için şu an altın almanın tam zamanı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...