Tgrt Haber
25 Kasım 2021 19:05

AK Parti'den asgari ücrete ilişkin yeni açıklama

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yeni asgari ücret için çalışanları umutlandıran açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den asgari ücrete ilişkin yeni açıklama
ak parti,asgari ücret,mehmet özhaseki

2022 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin çalışmalar sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'taki ilk toplantısı öncesi, hükümetten de konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemesinden sonra bu kez de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, konuya dair çarpıcı ifadeler kullandı.

"ASGARİ ÜCRET, SÜRESİ GELMEDEN AÇIKLANACAK"

Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret konusundaki net beyanını hatırlatıp, "Cumhurbaşkanımız hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak. Haliyle onun talimatları doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Zannedersem çok kısa bir süre içinde bunu tamamlayacaklar. Daha süresi gelmeden Cumhurbaşkanımız asgari ücretin ne olacağını ilan edecektir. Bu konuda bizler de bekliyoruz. En azından herkesin tatmin olacağı, 'elhamdülillah' denilecek bir ücret olacağını tahmin ediyorum" dedi.

AK Parti'den asgari ücrete ilişkin yeni açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den asgari ücret açıklaması

 

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ

Sosyal medyaya ilişkin de görüşlerini dile getiren Mehmet Özhaseki, bu mecranın günümüz dünyasının bir gerçekliği olduğunu ancak kötüye kullanıldığını belirtti. Sosyal medyadaki linç kültürünü eleştiren Özhaseki, "Bazen suçsuz, günahsız bir adamı orada suçlu ilan edebiliyorlar. Bunu da defalarca yaşamış birisi olarak söylüyorum. Bir konuşmamda televizyonda ‘Siz rövanşist mi davranıyorsunuz? Niye rövanşist davranalım ki, kime ne yaptık’ dedim. Eskiden başörtülü çocukları üniversite kapılarında ağlatırlardı içeriye almazlardı. Şimdi tersini mi yapıyoruz? Bunun gibi 10 tane örnek verebilirim, dedim" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kimsenin yediğiyle, içtiğiyle, oturduğuyla, kalktığıyla ilgilenmediğini vurgulayan Özhaseki, "İnsanların yaşam biçimleri kendilerine ait. İster modern bir yaşamı temsil veya tercih etsinler veya muhafazakar bir yaşam. Başımızın üstüne, ama istiyoruz ki kimse kimseye yan bakmasın, ben de bakmıyorum” şeklinde görüş belirtti.

Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ertesi gün o bildiğiniz meşhur mecralar, sicilli Türkiye aleyhtarları bir başlık attılar, 'Mehmet Özhaseki dedi ki, ben başı açık hanımlara bakmıyorum.' Allah aşkına neresini düzelteceksiniz bunun? İnsaf neresinde var, dürüstlük neresinde var, namus neresinde var? Ben ne diyorum, onlar ne yazıyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...