Tgrt Haber
08 Aralık 2021 10:56

Artan yem fiyatına kızan tavuk besicisi 1500 tavuğu vatandaşa dağıtmaya başladı

Elazığ’da tavuk besicisi olan Şevket Aydın stokçuların yem fiyatlarını arttırmasına tepki göstererek beslediği bin 500 tavuğu vatandaşa ücretsiz dağıtmaya başladı.

Artan yem fiyatına kızan tavuk besicisi 1500 tavuğu vatandaşa dağıtmaya başladı
elazığ,,tavuk,,vatandaş,,tavuk besici,

Elazığ’ın merkeze bağlı Sugözü Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Şevket Aydın yaklaşık 3 yıldır tavuk besiciliği ile uğraşıyor. 3 senede bin 500 tavuğu olan Aydın, son dönemlerde stokçuların yem fiyatlarını arttırmasına tepki göstererek bin 500 tavuğu vatandaşa ücretsiz dağıtmaya başladı. Durumdan haberdar olan vatandaşlar bahçeden seçtikleri tavuğu alıp götürüyor.

Artan yem fiyatına kızan tavuk besicisi 1500 tavuğu vatandaşa dağıtmaya başladı

“HERKES KAFASINA GÖRE ZAM YAPIYOR”

Fiyat artışının dolar ile ilgisi olmadığı belirten Aydın, herkesin kafasına göre zam yaptığını ifade etti. Bu işe ilk başladığında yemin çuvalını 80 liradan aldığını söyleyen Aydın, bugün ise fiyatın 285 liraya kadar çıktığını söyledi. Geçen ay 220 liraya aldığını belirten Aydın, “1 koli yumurtayı 30 liraya satıyoruz bir çuval yem alıyoruz 285 liraya nasıl tarım yapalım? Bu fiyat artışlarının dolarla bir alakası yok. Herkes kendi kafasına göre zam yapıyor. Bunların denetlenmesi lazım, bu işi rastgele herkes yapamasın. Zenginler bunların stoklarını yapıyorlar ondan sonra halka veriyorlar. Bir ay içerisinde 45 lira zam geldi yem fiyatlarına. Dolar her gün çıkmıyor ki dolar en fazla yüzde 40 çıktı ama yem yüzde yüz çıkmış durumda böyle bir şey olamaz. Bu doların işi değil. Bunu zenginler yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...