Tgrt Haber
23 Ekim 2021 12:26

Bakan Bilgin 'enflasyon çözülecek' dedi, krizin sebebini 'Batı'ya bağladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyonun sadece Türkiye değil tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getirerek, “Türkiye, dolardaki dalgalanmaları, dolar-faiz-enflasyon arasındaki sarmalı bir şekilde kıracaktır” dedi. Bakan Bilgin, ekonomide yaşanan krizin de "Batı'nın krizi" olduğunu öne sürdü.

Bakan Bilgin 'enflasyon çözülecek' dedi, krizin sebebini 'Batı'ya bağladı
dolar,,euro,,enflasyon,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmesi Türkiye’nin en önemli gündemi haline gelirken, kararın ardından dolar ve 9,65’in, euro da 11,25’e kadar yükselerek yeni rekor kırdı. TÜİK verilerine göre ise enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 19,58 oldu.

Türk Lirası’ndaki hızlı düşüş ve enflasyon rakamlarının yükselişini sürdürmesi endişe oluşturmaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi.

Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından konuşan Bakan Bilgin, enflasyon sorununun farkında olduklarının altını çizerek bunun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

“İHRACAT ÜRÜNLERİMİZİN İÇERİSİNDEKİ, İTHALAT ORANINI DÜŞÜRECEĞİZ”

“Salgın krizinin getirdiği sonuçlar, kapanmalar, üretimin durması bütün bunlara rağmen Türkiye bu salgınla en başarılı mücadeleyi veren birkaç ülkeden birisi” diyen Bakan Bilgin, “Türkiye üretiminin gücüyle, işçisinin emeğiyle, mühendisinin alın teriyle ve bu topraklarda yetiştirdiği ürünlerle bu sorunu çözecektir. Dolardaki dalgalanmalar, dolar-faiz-enflasyon arasındaki sarmalı bir şekilde Türkiye kıracaktır. Türkiye bunu ihracata bağlı üretim modeliyle kıracak. İhracat ürünlerimizin içerisindeki, ithalat oranını düşüreceğiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

"YAŞANAN KRİZ BATI'NIN KRİZİDİR"

Bugün yeryüzünde son 200 yılın en büyük krizinin yaşandığını dile getiren Bilgin, Şunun için 200 yıl diyorum; batının yükselişi yaklaşık 200 yıl önce oldu. Batı sistemi 200 yıl önce sömürgecilik politikaları ile dünyayı kontrol altına almıştı. Bu sömürünün oluşturduğu ekonomik değer ortaya çıktı. Bunu da gerçekleştirdikleri sanayi devrimi ile bütünleştirerek dünyada üstünlük sağladılar. İşte bugün yaşanan kriz batının krizidir. Pandemi de bu krizi hızlandırdı. Asya ise yükseliş içerisinde. 2. Dünya Savaşı sonrası batı sömürgecilikten, emperyalizme geçerek krizi aşmayı bildi. Batı emperyalist politikalarını, yani; terörle, iç savaşla, doğrudan askeri müdahalelerle, askeri darbelerle müdahale araçlarını devreye sokuyor. Son müdahaleyi 15 Temmuz’da Türkiye parçaladı attı. Türkiye bağımsız bir ülke olarak, yoluna devam etmek istediğini bütün dünyaya gösterdi” şeklinde konuştu.                 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...