Tgrt Haber
25 Aralık 2021 13:58

BİM'den hızlı zamma şartlı indirim: Açıklama şaşırttı...

Dolardaki düşüş sonrası vatandaş gözlerini market etiketlerine çevirdi. Herkes yapılan zamların geri çekilmesini beklerken, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç konu hakkında bir değerlendirme yaptı. Dolardaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu belirten Aykaç, "Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de fiyatları aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor" dedi.

BİM'den hızlı zamma şartlı indirim: Açıklama şaşırttı...
bim,ZİNCİR MARKET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, kurun düşmesiyle beraber etiket fiyatlarının da düşürülmesine yönelik açıklamalarından sonra 81 ilde zincir marketlere eş zamanlı denetim başlatıldı.

Gözler etiket fiyatlarına yansıyan zamların geri çekilip çekilmemesindeyken, sosyal medyada da zincir marketlere yönelik fiyat indirme çağrısı yapıldı. İndirimin yapılmaması halinde ise marketlerin boykot edileceği paylaşıldı. Tüm bunlar yaşarırken, GPD Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, ürünlerin alış fiyatına vurgu yaparak, "Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor” açıklamasında bulundu.

"FİYATLARIN AŞAĞIYA DÜŞMESİ ZAMAN ALACAK"

PD Başkanı Aykaç konuyla ilgili Hürriyet'e konuştu. Fiyatların yön değiştirmesinin zaman alacağını belirten Aykaç, “Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor” dedi.

BİM'den hızlı zamma şartlı indirim: Açıklama şaşırttı...

"BİR ÇOK ÜRÜN GRUBUNDA ARZDA SIKINTI VAR"

Meselenin herkesin gündeminde olması gerektiğini ve asıl sorunun tedarik olduğunu anlatan Aykaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir çok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı. Üretim bugünlerde çok daha kıymetli hale geldi. Vatandaşın ihtiyacını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler çok gayret ediyoruz ilgili herkesten destek bekliyoruz."

ŞOK MARKET İNDİRİME GİTTİ

Tarım Kredi'ni ardından market zinciri ŞOK da üstüne düşeni yaptı. ŞOK Marketler'den yapılan açıklamada, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı. Bununla birlikte sürekli uyguladığımız fiyat indirim kampanyaları ve her gün düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz" denildi.

5 LİTRELİK AYÇİÇEĞİ YAĞI 109 LİRAYA DÜŞTÜ

ŞOK Marketler'de 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatı 119 liradan 109 liraya, 1 kilogram çay 37,5 liradan 33,5 liraya, 1 litre süt 7,90 liradan 6,90 liraya, 30'lu yumurtanın fiyatı 38,90 liradan 35,70 liraya indirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...