Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 09:21 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 09:33

Binlerce kişiyi milyarlarca Euro dolandırdı, FBI 'Kripto Kraliçe'yi arıyor 

'Kripto Kraliçe' olarak anılan Ruja Ignatova isimli dolandırıcı, FBI'nın en çok arananlar listesine girdi. Ignatova, yeni bir kripto para birimi geliştirdiği iddia ederek binlerce kişiyi dolandırdı ve ortadan kayboldu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
Binlerce kişiyi milyarlarca Euro dolandırdı, FBI 'Kripto Kraliçe'yi arıyor 
Ruja Ignatova,Bitcoin,

'Kripto Kraliçe' olarak tanınan Ruja Ignatova, Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek binlerce kişiyi milyarlarca euro dolandırdı ve sırra kadem bastı. Dünyanın pek çok ülkesinden Pakistan'dan Brezilya'ya, Kanada'dan Norveç'e ve hatta Filistin'e kadar  milyarlarca Euro’nun OneCoin'e aktığı tahmin ediliyor.

HEM KRİPTO PARA HEM DE SAADET ZİNCİRİ 

OneCoin soygununun başarısı, yalnızca bir sahte kripto para birimi değil aynı zamanda bir saadet zinciri olmasından da kaynaklanıyor. Ponzi olarak anılan bu sistemle  Ignatova 4 milyar Dolar elde etti. Manhattan Federal Savcısı Damian Williams, Ignatova'nın kripto para birimlerinin ilk yıllarındaki kafa karışıklığını mükemmel bir zamanlama ile Dolandırıcılık planı için kullandığını söyledi. FBI kaçak isimleri 'en çok arananlar listesine' ekledi. 

BULUNMASINA YARDIMCI OLANA ÖDÜL 

Federal Soruşturma Bürosu, Bulgar kadınla ilgili bilgi veren kişilere 100 bin dolar ödül verileceğini duyurdu. Ignatova hakkında 2019 yılında sekiz farklı bankacılık suçu ile dava açıldı. Ruja Ignatova bu listedeki tek kadın durumunda bulunuyor. Dolandırıcı kadının bulunamamasının en önemli sebebi olarak, en az 500 milyon dolarla kaçmış olmasını gösteriyor.
Ignatova son kez 2017 yılında Bulgaristan'dan Yunanistan'a giden bir uçağa binerken görüldü.

 

Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...