Tgrt Haber
03 Ekim 2021 15:24

Evli ve çocuklu erkekler dikkat! Panik satışına daha yatkınlar

Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) araştırmasına göre evli ve çocuklu erkeklerin panik satışlarına daha yatkın olduğu, kadınların dürtülerinin veya duygularının doğru olduğundan tam olarak emin olmadıkları için böyle bir eylemde bulunma olasılıklarının ise daha düşük olduğu belirtildi.

Evli ve çocuklu erkekler dikkat! Panik satışına daha yatkınlar
yatırımcı,,borsa,

Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) araştırmasında bazı özelliklere sahip yatırımcıların panik satışlarını daha fazla gerçekleşme olasılığının olduğu öne sürüldü. Buna göre 45 yaş üstü, evli ve çocuklu erkeklerin panik satışlarına daha yatkın olduğunu kaydedildi.

BloombergHT’de yer alan haberde, araştırmayı yapan isimlerden biri olan Chi Heem Wong tanımlanan grup hakkında, “Bunlar panik satışının önemli itici güçleri. Borsayı terk eden gruptaki çoğu insan geri dönmüyor, dolayısıyla geri kazanımları kaçırıyor” dedi.

Çalışma, bazı yatırımcıların neden duygusal satışa karşı daha savunmasız olabileceğini ortaya koymazken, finans uzmanları bu faktörlerin (cinsiyet, yaş, evlilik ve aile) davranışı nasıl etkilediği hakkında daha fazla soru ortaya çıkardığını söylüyor.

“KADINLARIN BÖYLE EYLEMDE BULUNMA OLASILIĞI DAHA DÜŞÜK”

Los Angeles'ta finans terapisti olan Amanda Clayman, bu gruptaki insanları şu sözlerle özetliyor:

"Açıkçası, bunlar kendilerini korumaya çalışan insanlar. Kadınlar, dürtülerinin veya duygularının doğru olduğundan tam olarak emin olmadıkları için kadınların böyle bir eylemde bulunma olasılıkları daha düşük.”

Fidelity International Ltd. tarafından yapılan bir araştırma, erkeklerin yatırım yapma olasılığının kadınlara göre yüzde 35 daha fazla olduğunu ve piyasayı zamanlamaya çalışmanın genellikle daha düşük performansa yol açtığını ortaya koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...