Tgrt Haber
26 Ocak 2022 14:16

Fed kararı ile dolar ve altın ne olur? İslam Memiş'ten şaşırtan yorum

Dünyanın gözü kulağı bugün Fed’in açıklayacağı faiz kararında. Yatırımcılar “Fed faiz kararı ile dolar, altın ve kripto paraları nasıl etkiler?" sorusuna kilitlenmiş durumda. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed’in faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceğine yönelik çarpıcı yorumlarda bulundu.

Fed kararı ile dolar ve altın ne olur? İslam Memiş'ten şaşırtan yorum
Fed kararı ile altın ve dolar ne olur,İslam Memiş&tt2;ten altın ve dolar yorumu,Kripto paralar yükselir mi

Yılın ilk Amerikan Merkez Bankası (Fed) toplantısı bugün gerçekleşecek. Para ve altın piyasalarının gözü kulağı Fed’den çıkacak faiz kararında.  Fed’in faizi arttırması, düşürmesi ya da sabit tutması para ve altın piyasalarını derinden etkileyecek. Bu yüzden “Dolar yükselecek mi?”, “Altın fiyatları artacak mı?”, “Kripto paraların seyri ne olacak?” gibi sorular vatandaşın gündeminde geniş yer tutuyor. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, günlerdir beklenen Fed toplantısından çıkması beklenen faiz kararı ve etkilerine yönelik çarpıcı yorumlarda bulundu. 

DOLAR 13.80’I TEST EDEBİLİR 

Bugünün küresel piyasalar için büyük gün olduğunu belirten Memiş, son zamanlarda döviz, altın ve dijital paralardaki artışın Fed’den kaynaklı olduğuna dikkat çekti. Memiş, yatırımcıların bir yıllık pozisyonlarını Fed’den çıkacak karara göre belirleyeceklerini belirterek “2022 yılı ile ilgili tablo bugün netleşecek. Büyük ihtimalle Fed, faiz artırımına gitmeyecek. Ancak sonraki aylarda 25 baz puan olmak üzere 4 kez faiz artırımına gitmesini bekliyorum. Bu da doların değerinin artmasına neden olabilir. Dolar, emtia ve kripto paralar bu yıl yarışabilir. Fed kararına bağlı olarak dolarda kısmi artış olabilir. Panik alımı veya satışı yapmamak lazım” dedi. Fed’in faiz artırımına gitmesinin doları nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Memiş, şöyle cevap verdi:

“Dolar 13.60-13.65’e kadar çıkabilir. Fed’in şahin tutumu biraz daha artarsa 13.80 seviyesini test etme ihtimali olabilir. Yükselişler kalıcı olmaz. Şubat ayında dolar düşer Türk lirasının değeri artar.”

ONS ALTIN 2.000 DOLARI BULUR 

2022 yılında ons altın fiyatlarında 19.60 ile 2.000 dolar arasında ataklar öngören Memiş, bunun en önemli sebebinin enflasyon ve tedarik zincirindeki sorunlar olduğunu belirtti. Ons altında kısa vadeli bir geri çekilme olacağını vurgulayan Memiş, bu aşamadan sonra fiyatlarda artışlar yaşanacağına dikkat çekti. Memiş, kripto parada tepki alımlarını gördüklerini vurgulayarak olası gelişmeleri şöyle aktardı:

“Fed kararından sonra kripto paralarda, kısa vadeli aşağı yönde bir düşüş olabilir. Ancak şubat ayında kripto paraların pozitif seyrinin devam edeceğini bekliyorum. Ulus devletlerini takip etmek gerekiyor. Genelde altından çıkanlar kripto paraya giriyor, kripto paradan çıkanlar altın alıyor. Altın ile kripto paralar arasında böyle bir ilişki var.” 

UKRAYNA-RUSYA KRİZİNİN ETKİLERİ

Memiş, Rusya-Ukrayna krizinin çözülememesinden dolayı petrol fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekti. Petol fiyatının 100 dolar seviyesini test etme ihtimalini zayıf gördüğünü belirten Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ukrayna ile Rusya arasında çatışma olursa petrol fiyatları 100 doları bulabilir. Petro fiyatının artması emtia fiyatlarını olumsuz etkiliyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...