Tgrt Haber
27 Ekim 2021 10:07

Kamuda tasarrufta yeni dönem

Kamuda tasarrufta yeni döneme geçildi. Bundan böyle kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilecek. Yeni kiralama yok, harcamalar kısılacak. Devreye alınan ek tedbirler ile kamuda kullanılacak araç sayısı 2023 yılının sonuna kadar yüzde 20 azaltılacak.

Kamuda tasarrufta yeni dönem
kamu,,ekonomi,,erdoğan,,tasarrruf,

Kamuda tasarrufta yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgenin ardından tasarruf çalışmaları hız kazandı. Tasarrufların odağında araçlara, kiralamalara ve kamulaştırılmalara olan harcamalar var.

EK TEDBİRLER DEVREYE ALINACAK

Buna göre artık kamu kurumları yeni araç kiralama yapamayacak. Hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama yetkilileri, giderleri kontrol ederek, harcamaların kısılması ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlayacak

Kağıt kullanımında da tasarrufa gidilecek, hem çevre sağlığı hem de giderlerin kısılması amacı gözetilecek. Kağıt kullanımını en aza indirmek için öncelik teknolojik imkanların kullanılmasına verilecek.

Tasarrufa gidilecek bir diğer konu ise organizasyon ve kutlamalar hakkında, uluslararası toplantılar ile millî bayramlar hariç her türlü organizasyon ve faaliyetlere kısıtlama getirilecek. Temsil ve ağırlama ödenekleri zorunlu haller dışında kullanılmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...