Tgrt Haber
25 Haziran 2021 11:25

Turizmciler bu kararı bekliyordu: İngiltere bir kez daha 'hayır' dedi

Koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlamaları uygulayan İngiltere kırmızı listesine 6 ülkeyi daha alırken, Türkiye'yi listeden çıkarmadı.

Turizmciler bu kararı bekliyordu: İngiltere bir kez daha 'hayır' dedi
turist,ingiltere,koronavirüs,pandemi

Koronavirüs kısıtlamalarına devam eden eden İngiltere uluslararası seyahat koridorlarını bugün revize etti. Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan 'kırmızı liste'den çıkarmadı.

İngiltere, Dominik Cumhuriyeti, Eritre, Haiti, Kuveyt, Moğolistan, Tunus ve Uganda'yı kırmızı listeye aldığını belirtti. 

12 Mayıs'tan bu yana kırmızı listede olan Türkiye, 3 haftada bir yapılan güncellemelerde daha önce bir kez daha kırmızı listede tutulmuştu. İngiltere ve Türk medyasında yer alan haberlerde Türkiye'nin güncelleme ile amber listesine girebileceği öne sürülmüştü. Öte yandan sektör temsilcileri İngiltere'nin de Rusya gibi Türkiye'nin salgında sahada yakaladığı başarı ve tedbirleri göz ardı etmeyerek 21 Temmuz'dan önce uçuş yasağını kaldırmasını beklediklerini ifade etmişlerdi.

10 GÜN OTEL KARANTİNASI 

İngiltere hükümeti tarafından, kırmızı listeye alınan ülkelere seyahat yasağı getiriliyor ve o ülkeden gelen kişilerin 10 gün boyunca belirlenmiş otellerde karantinaya girmesi gerekiyor. Türkiye'den İngiltere'ye varan kişiler, 1750 sterlinlik otel masrafını da kendileri karşılamak zorunda.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...