Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 08:05

Süper Lig’de perde açılıyor

Süper Lig’de 64. sezon bugün Beşiktaş-Rize maçıyla start alıyor. 13 ilden 20 takımın mücadele vereceği lig 22 Mayıs 2022’de tamamlanacak

Süper Lig’de perde açılıyor
süper lig,

Ve ligimizde ‘süper’ start bugün veriliyor. 90 günlük aranın ardından 13 ilden 20 takımın mücadele vereceği organizasyon 282 gün sürecek. Toplam 380 maçın oynanacağı Süper Lig’de ilk yarı 27 Aralık’ta sona erecek. İkinci yarı 7 Ocak’ta başlayacak ve sezon 22 Mayıs 2022’de tamamlanacak. Maçlara aşı takvimini tamamlayanlar alınacak. Deplasman takımları ise taraftarından mahrum olacak.

İLK DERBİ 10. HAFTADA

Süper Lig'de bu sezon 3 haftanın karşılaşmaları, hafta içinde oynanacak. Ligde 6, 18 ve 22. hafta maçları hafta içinde yapılacak. Sezonun sonunda dört takım TFF 1. Lig’e düşecek. Maçlarda kulüpler beş oyuncu değişikliği yapacak. Ligde ilk büyük maç dördüncü haftada Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak. İlk derbi mücadelesi ise 10. haftada Beşiktaş ile Galatasaray arasında olacak. G.Saray-F.Bahçe mücadelesi ise 13. haftada.

SEYİRCİ YÜZDE 75’E ÇIKABİLİR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yeni sezon öncesi değerlendireler yaptı. İşte özeti; Ligler yüzde 50 kapasite ile başlıyor ama bunu yüzde 75’lere çıkarabiliriz. Uygun ortam için de çift aşı sisteminin iyice oturması lazım. Taraftarlarımızın maçlardaki tutumu kararlarımızda etkili olacak. Deplasmanlara taraftar gelmeyecek. Stat zeminlerini ayda bir denetleyeceğiz. Eğer sorun varsa haftada bir veya 15 günde bir denetlemeye geçeceğiz. Rövanşlı maçlarda (kupa)deplasmanda atılan gol avantajını UEFA gibi kaldırdık. Bizim ligimize de gol çizgisi teknolojisi gelebilir.

TFF 1. LİG DE BUGÜN BAŞLIYOR

Futbolda ligler bugün başlıyor. Süper Lig’le birlikte TFF 1. Lig de bu akşam Gençlerbirliği ile Eyüpspor arasında saat 20.30’da oynanacak karşılaşmayla start alacak.EryamanStadı’ndaoynanacak karşılaşmayı hakem Murat Erdoğan yönetecek. G.Birliği geçen sezon Süper Lig’den düşmüş, Eyüpspor da 2. Lig’den 1. Lig’e yükselmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...