Tgrt Haber
09 Ocak 2022 17:45

Düzce’de 935 kilogram ‘sahte’ bal ve pekmez ele geçirildi

Düzce'de ekipler Şaguç Köprüsü mevkisinde yol kontrol faaliyeti gerçekleştirdi. Şüpheli bir aracı durduran ekipler sahte olduğu değerlendirilen 935 kilogram bal ve pekmezi ele geçirdi. Bal ve pekmezlerin sahte olup olmadığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce alınacak numunelerin incelenmesinin ardından belli olacağı bildirildi.

Düzce’de 935 kilogram ‘sahte’ bal ve pekmez ele geçirildi
Düzce,bal,pekmez,Şaguç köprüsü

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şaguç Köprüsü mevkisinde yol kontrol faaliyeti gerçekleştirdi. Bir aracı durduran ekiplerin yoğun arama yaptığı öğrenildi.

Yol kontrolü sırasında bir araçta 935 kilogram sahte olduğu değerlendirilen etiketsiz bal ve pekmezin ele geçirildiği bildirildi. Araç sürücüsü Ç.B. Zabıta Müdürlüğüne götürüldü, Çankırı'dan getirildiği öğrenilen ürünlere de ekiplerce el konuldu.

Bal ve pekmezlerin sahte olup olmadığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce alınacak numunelerin incelenmesinin ardından belirleneceği öğrenildi.Düzce’de 935 kilogram ‘sahte’ bal ve pekmez ele geçirildi

ZABITA AMİRİNDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin açıklama yapan Düzce Belediyesi Zabıta Amiri Ömer Önal, "Emniyet müdürlüğü ekiplerinin durdurduğu araç için ekiplerimiz çağrıldı. Ekiplerimiz olay yerine gitti. Şahsı aracı ile birlikte zabıta karakoluna getirdi. Arama sonucunda şahsın arabasında 40 koli bal, pekmez şurubu bulduk. Bunların hiç birisinin üzerinde etiketi yoktu. Şahsa, bu ürünleri aldığı yeri sorduğumuzda ise aldığı yeri beyan edemedi. Biz de İl Tarım Müdürlüğü ekiplerini çağırdık, onlarda inceleme yaptı. Ekiplerimiz şahsı ve ürünleri İl Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim etti" ifadelerini kullandı.

'ŞURUP' DEDİ

Seyyar satıcı ise araçtaki ürünlere önce "bal ve pekmez", ardından da "şurup" diyerek çelişkili ifade verdi.

Düzce’de 935 kilogram ‘sahte’ bal ve pekmez ele geçirildi

Düzce’de 935 kilogram ‘sahte’ bal ve pekmez ele geçirildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...