Tgrt Haber
10 Haziran 2022 17:11 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 17:22

Esad’dan Türk ordusuna küstah sözler: Karşılaşırsak vururuz

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye düzenleyeceği yeni harekat öncesinde hazırlıklarda sona geldi. Terör örgütüne ağır darbe vuracak ve bölgedeki barışı sağlayacak olan operasyon öncesinde Suriye rejiminden küstah açıklamalar geldi. Rusya televizyonuna konuşan Esad Türk askerine karşılık vermekten çekinmeyeceğini dile getirdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Russia Today
Esad’dan Türk ordusuna küstah sözler: Karşılaşırsak vururuz
esad,tsk,suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bir gece ansızın geliriz ve tepelerine çökeriz’ diyerek sinyalini verdiği Suriye’nin kuzeyinde yeni operasyon için çalışmalar hızlandı. Terör örgütü PKK/YPG’nin bölgedeki saldırılarını arttırması ve insani koridora düzenledikleri eylemler sonrası Türkiye harekete geçti. Bölgede yeni harekat için hazırlıklar yapılırken terör örgütü PKK/YPG’yi operasyon korkusu sardı. Terör örgütlerinin elebaşları Batılı ülkelere operasyonu durdurun şeklinde yardım çağrısında bulunurken iş birliği davet ettikleri Suriye rejiminden ise cevap gecikmedi.

ESAD’DAN TÜRK ORDUSUNA KÜSTAH SÖZLER

Esad, Rus yayın kuruluşu Russia Today’e (RT) verdiği röportajla ilk defa Türkiye’nin yeni harekatı öncesinde açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik küstah sözler kullanan Esad, Türkiye’nin güvenli bölge oluşturma planını “işgal” olarak nitelendirdi.

TÜRK ORDUSUNA KARŞILIK VERİRİZ

Suriye ordusunun her bölgede konuşlu olmadığını söyleyen Esad, konuşlu olan bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşılaşılması durumunda karşılık vereceklerini ifade etti. İdlib konusunda da, “İşgal altındaki her bölge gibi İdlib’in kurtarılmasının da askeri ve siyasi planlar dahilinde olduğunu” belirten Esad, “Kuşkusuz işgal edilmiş her toprak zamanı gelince kurtarılacak” ifadesini kullandı. 

Kaynak: Russia Today
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...