Tgrt Haber
21 May 2022 09:26 - Güncelleme : 21 May 2022 09:59

Son dakika! 6 ilde rüşvet operasyonu: Kadıköy Belediyesi'ndeki çalışanlardan 32'si tutuklandı

Son dakika haberi: Kadıköy Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet operasyonunda 32 kişinin tutuklandığı bildirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlardan bir bölümü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Son dakika! 6 ilde rüşvet operasyonu: Kadıköy Belediyesi'ndeki çalışanlardan 32'si tutuklandı
Kadıköy,rüşvet operasyonu,Ankara,İzmir

Kadıköy Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet operasyonunda yeni gelişmeler gündeme geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kadıköy Belediyesi'ne yönelik çalışma başlattı. "Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından zabıta personeli ile belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirilmişti.

160 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlardan bir bölümü emniyetteki sorgularının ardından serbest kalırken 160 kişi dün adliyeye sevk edildi. Sorguların ardından 36 kişi adli kontrol talebi ile 124 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

32 TUTUKLAMA

92'si tutuklama talep edilenlerden olmak üzere toplamda 128'i hakkında, 2'si ev hapsi, 10'u toplam 1 milyon 650 bin TL para cezası olmak üzere adli kontrol kararı verildi. Kadıköy Belediyesi'nde görevli 1 zabıta komiseri, 24 zabıta memuru ve 2 mühendis olmak üzere 27'si belediye çalışanı toplamda 32 kişi ise tutuklandı.

MALTEPE'YE DE SIÇRADI

Mali suçlarla mücadele polisi Maltepe Belediyesi'nde de rüşvet operasyonu başlatmıştı.  Operasyon kapsamında 18 kişi için gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılanlardan çoğunluğu Maltepe Belediyesinde görevli üst yönetici ve zabıta olmak üzere 10'u kamu görevlisi 18 şüpheliye 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçları iddiasıyla operasyon düzenlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...