Tgrt Haber
24 May 2021 13:27

Thodex soruşturmasında tutuklama talebine ret!

Thodex vurgunuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, firmanın finans ayağında görevli şüphelilerden Rana Azap'ın serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi.

Thodex soruşturmasında tutuklama talebine ret!
thodex,rana azap,tutuklama,soruşturma

Binlerce kişinin yatırım yaptığı kripto para borsası Thodex'te yaşanan vurgunla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ekipler tüm parayı alıp kayıplara karışan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalanması için kırmızı bülten çıkarırken, şirketin yurt içindeki yapılanmasına yönelik de operasyonlar yürütülüyor.

Son olarak firmanın finans departmanında görevli Rana Azap isimli kadın, dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak mahkeme heyeti, şüpheliye yöneltilen suçun işlendiğine ilişkin şüphe oluşmasına rağmen suç vasfının ve delil durumunun şüpheli lehine değişme olasalığı dikkate alınarak tutuklama talebini reddedip, yurt dşına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetmişti.

ŞÜPHELİNİN SALINMASINA İTİRAZ

Ancak soruşturmayı yürüten savcılık, 20 Mayıs Perşembe günü Rana Azap'ın serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebini de geri çevirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...