Tgrt Haber
09 Kasım 2021 14:50

Son dakika! Türkiye'yi ayağa kaldıran Elmalı davasında istenen cezalar belli oldu

Son dakika haberi! Antalya Finike'de 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki abisine cinsel istismar suçuyla tutuksuz yargılanan anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. hakkında istenen cezalar belli oldu. Sanıklar hakkında 11 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istenirken mütalaada, sanıkların istenen suçlar kapsamında tutuklanmaları talebinde bulunuldu.

Son dakika! Türkiye'yi ayağa kaldıran Elmalı davasında istenen cezalar belli oldu
elmalı davası,anne,üvey baba,ceza

Antalya'nın Finike ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki abisinin annesi, üvey babası, dayısı ve annesinin arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları tüm Türkiye'de gündem olmuştu. Uzun süre konuşulan ve 'Elmalı Davası' olarak kayıtlara geçen olayda, 27 yaşındaki anne Merve A. ile 25 yaşındaki üvey baba Rahmi A.'ya 70, 15 yaşındaki dayı S.C.G.'ye ise 30 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi. 

İSTİSMARI BABAANNE ORTAYA ÇIKARDI

Balıkesir'de geçtiğimiz yılın haziran ayında savcılığa giderek şikayette bulunan babaanne, o esnada 6 ve 9 yaşında olan iki torunun annesi, üvey babası ve dayısı tarafından istismara uğradığını öne sürerek bu kişilerden şikayetçi oldu. 

Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadelerine başvurulan ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki abisi, kan donduran detayları ortaya çıkarmıştı. Anne ve babasının ayrıldığını, annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyen kız çocuğu, geçen yıl, üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

'OKLAVA VE ŞARJ KABLOSUYLA DÖVÜYORLAR'

Yaşadıklarıyla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.C.G.'den şikayetçi olan G.E.G., ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlatırken, anneannesi F.G. ile dayısı S.C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.C.G.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

RESİMLERLE ANLATMAYA ÇALIŞTILAR

G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G., yaşadıklarını, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Çocukların yaptıkları resimler, soruşturma dosyasına girdi.

ZANLILAR SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında yakalanıp gözaltına alınan anne Merve A. ile Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanıklar Merve A. ve Rahmi A., üçüncü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Çocuklar ise devlet korumasına alındı.

İstismara uğradıkları iddia edilen iki kardeşin annesi, üvey babası ile dayısının "cinsel istismar" ve "eziyet" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

İFADELER ÇELİŞKİLİ AMA İTİBAR EDİLMELİ

Mahkeme savcısının duruşma öncesi açıkladığı mütalaasında, sanık, suça sürüklenen çocuk savunmaları, katılan ve tanık beyanları, doktor raporları, Adli Tıp Kurumu raporları, bilirkişi raporlarıyla tüm dosyanın birlikte değerlendirildiği kaydedildi.

Mağdur çocukların mahkeme ve soruşturma aşamasında alınan beyanlarının çelişki içerdiği belirtilen mütalaada, buna karşılık Balıkesir Üniversitesi Adli Tıp Polikliniği ile Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu raporunda mağdur çocukların beyanlarına itibar edilmesi gerektiği aktarıldı.

DURUŞMA 15 KASIM'DA

Bu kapsamda sanık anne M.A, üvey baba R.A. ve dayı S.G'nin mağdur çocuk G.E.G'ye karşı "çocuğa yönelik cinsel istismar" ve "eziyet"ten, İ.E.G'ye karşı "çocuğa yönelik cinsel istismar" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar hakkında 11 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mütalaada, sanıkların istenen suçlar kapsamında tutuklanmaları talebinde bulunuldu.

Duruşma 15 Kasım'da görülecek .

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...