Tgrt Haber
21 Mart 2024 10:13 - Güncelleme : 21 Mart 2024 10:16

Unutulmaz şarkıların bestekârıydı... Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Türk sanat müziği sanatçısı ve bestekâr İsmet Nedim Saatçi, hayatını kaybetti. Saatçi, Almanya'nın başkenti Berlin'de 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
Unutulmaz şarkıların bestekârıydı... Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

‘Agora Meyhanesi’, ‘Arım, Balım, Peteğim’, ‘Benim de Canım Var’, ‘Kalpsiz’, ‘Boş Kalan Çerçeve’ ve ‘Seven Ne Yapmaz’ gibi eserlerin bestekarlığını yapan İsmet Nedim Saatçi hayatını kaybetti.

Bir süredir Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını sürdüren Saatçi, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 93 yaşında yaşamını yitirdi. 

Unutulmayan şarkıların bestekârıydı.. Ünlü sanatçı hayatını kaybetti! - 1. Resim

"ONU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ"

Müzisyenin ölüm haberini oyuncu yeğeni Nazan Saatçi duyurdu. Nazan Saatçi; "Çok kıymetli bestekâr, şarkıcı, her zaman gurur duyduğumuz sevgili amcamız İsmet Nedim Saatçi, yaşamakta olduğu Berlin'de 93 yaşında vefat etmiştir. Ailesine, akrabalarımıza ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun! 'Arım, Balım, Peteğim', 'Agora Meyhanesi', 'Ben Kimi Seveceğim', 'Han Duvarları', 'Sarı Gülüm Kokmaz mı?', 'Adını Anmayacağım', 'Benim de Canım Var', 'Leylakların Altında', 'Çoban Yıldızı', 'Çoban Çeşmesi', 'Boş Kalan Çerçeve' gibi zevkle dinlediğimiz, unutulmaz eserlerinden sadece birkaçı. Onu hiç unutmayacağız" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nizam Altinisik28 Mart 2024 10:52

Gençliğimde dinlediğim ve bizzat tanışmak nasip olan İsmet Nedim Beyin vefatına cok üzüldüm.Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Onun besteleri sonsuza kadardinlenecektir bundan eminim.

Yılmaz Yalçınkaya23 Mart 2024 13:57

İsmet Nedim 60 yıl önce bestelediği şarkılar ile gönlümüze taht kurmuş çok büyük bir sanatçıydı.Hiç eskimedi,eskimeyecek.Mekanı cennet olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...